1 Ekim 2009 Perşembe

MENEMEN KONSERVESİ


Bu konserveyi yaparken, domatesle biberin ölçüsünü kafama göre ayarlıyorum. Ben genellikle 3 kg domatese 1 kg sivri biber kullanırım.


Malzemeler:
· Domates
· Sivri biber
· 1 fincan zeytinyağı
· tuz
· kavanoz
· yeni kapak

Yapılışı:
· Biberleri ayıklayıp yıkadım ince ince doğradım.
· Tencereye yağı boşaltıp biberleri kavurmaya başladım.
· Domateslerin kabuklarını etlice soyup robottan geçirdim.
· Kalan kısımlarını iri iri doğradım.
· Rengi dönen biberlerin üzerine bu domatesleri boşalttım.
· Bir kaşık tuz attım.
· Fokur fokur kaynamaya başlayınca kavanoza doldurdum,bu arada tencerenin altı sürekli ateşte kalacak.
· Kavanozun ağzını kağıt havluyla kurulayıp hemen kapağını kapatıp ters çevirdim.
· Sabaha kadar kımıldatmadan beklettim.sabah ters çevirip kapakları kontrol ettim. İçe doğru hafifçe bombelenmişse konserve tutmuş demektir.
· Serin ve karanlık bir yerde kış boyu saklanılabilir.


Allah sağlıkla huzurla tüketmek nasip etsin.

2 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)