5 Eylül 2009 Cumartesi

PATLICANLI, BİBERLİ,DOMATESLİ KONSERVE


İtiraf ediyorum uydurdum. Haftalık pazar alışverişini yeni yapmıştım ki Bodrum’dan bir yakınımız bahçesinde yetiştirdiği sebzelerden göndermişti. Çürütecek halim yok ya denedim tadına baktım olmuştu.


Malzemeler:

· 3 kg kadar domates
· 1 kg kadar patlıcan
· ½ kg kadar sivri biber
· tuz
· 1 fincan zeytinyağı
· kavanoz
· yeni kapak

Yapılışı:
· Önce patlıcanları soyup, küp küp doğrayıp tuzda bekletmeye bıraktım.
· Biberleri yıkayıp küçük küçük doğradım, zeytinyağında renkleri dönene kadar kavurdum.
· Acısını aldığım patlıcanları yıkayıp süzdüm. Biberlerle biraz kavurdum.
· Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradım.
· Tencereye domatesleri de ekleyip kaynamasını bekledim.
· Kaynayınca tuzunu attım.
· Kavanozu bir havlu yardımıyla tutup bir yandan kaynayan tenceredeki melemenle doldurmaya başladım.
· Kavanoz kapağının tırtıklı yerine gelinceye kadar doldurdum.
· Ağzının bulaşığını kağıt havluyla silip kapağını kapattım.
· Bir havlu üzerine ters çevirdim, sabaha kadar kımıldatmadan beklettim.
· Ertesi gün düz çevirip kapaklarını kontrol ettim. Eğer hafifçe içe doğru bombelenmişse tutmuş demektir.
· Serin ve karanlık bir yerde kış boyu saklayabiliyorum.

Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.

1 yorum:

  1. bende yapmak istiyordum ama cesaret edemedim. artık tam bir tarif bulduğuma göre bu hafta yapmalıyım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)