30 Temmuz 2012 Pazartesi

Kaynaaaar!!!!!!!



Seneler önce Batman'da görev yaparken hava bizim alıştığımızdan daha sıcak gelirdi; kuzucuklarım daha çok küçüktüler "anne burası kaynaaar, anneannemlere gidelim" diye ağlarlardı.İşte şimdi havalar sıcak değil, tam da KAYNAR cinsinden:(  Şimdi nereye gidelim?!!!

Küresel ısınmanın belirtilerini artık iyice görüyoruz, annem geçen hafta bir iki günlüğüne köyümüze gitti. Sıcaklar yüzünden buğdaylar başak vermemiş, akrabalarımız buğday tarlalarını saman niyetine hayvanlara yem olsun diye biçmişler.Birkaç tarladan ancak bir tarlalık mahsul çıkacakmış.
Günlerdir haberlerde kuraklık yüzünden tahıl fiyatlarının artacağı söyleniyor.
Hala doğanın çığlığını duymamakta, öfkesini görmemekte direniyoruz. Onunla barışık yaşamaktansa, küçük aklımızla üstesinden gelebileceğimizi sanıyoruz.
Bireysel olarak  yeşili korumaya çalışıyoruz, çöplerimizi ayrıştırıyoruz, en az çöp çıkarmaya çalışıyoruz. Suyu, elektiriği, gazı savurganca kullanmıyoruz. Her türlü alışverimizi düşünerek yapıyoruz ama yetmiyor. Tüm dünya liderlerinin karar alıp ,ortak hareket planı oluşturulması lazım ama .....malesef  halen yapay gündemlerle birbirimizi yemekle meşgulüz...
Kalan dünya kime yarayacaksa...A tabi parası olan aydan arsa kapatmaya başladı.
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam , paranın yenilemeyen bir şey olduğunu anlayacaktır."
Kızılderili atasözü
görsel ntv

18 yorum:

  1. yandık kavruldukkk elifimm:(((
    rabbim sonumuzu hayreylesinn..:(

    YanıtlaSil
  2. Elif'ciğim ben Trabzon'dayım, inan buralarda aynı.Bizler bilinçli ama bir avuç tüketiyiz malesef.Benim Almanya'da yaşamış bir arkadaşım vardı.Ona sormuştum bir laf üzerine,oranın belediyeleri ne yapar diye?Anlattıklarından şok olmuştum.Orada istersen paran çok olsun,evinizde çok su harcayamazsın.Belediye tespit eder,sürekli denetler ve ceza verirmiş.Daha sonra eve bağlanmış suyla bahçeni sulayamaz mışsın.EEEE ne yaparlarmış?Çatıların üstünden yere kadar inen boruların ağzına kocaman bidon koyarlarmış.Yani yağmur sularını biriktirirlermiş ve onla bahçeyi sularlarmış.Ben iki sene evvel duymuş ve şaşırmıştım.İsviçre'liler de otellerde kullanılan jiletleri bir kutuda toplarmış.EE Japonlar'da kullanılmış yağları deterjana dönüştürüyorlar.Arkadaşım onların toplumu bilinçli,başlara geçenleri akıllı,daha ne diyeyim.Bizim onlar gibi olmamız için sanırım 50 yıl var diyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siboşum, ülkemi çok seviyorum ama böyle bilinçli yönetimleri duydukça nasıl imreniyorum. Almanlar vaktiyle bize "su akar Türk bakar" demişler, haklılar...Ah ah ülkemin bilinç kazanması için 50 yıl var diyorsun da, doğa can çekişiyor!!!

      Sil
  3. Elif bu tarafa gel canım,
    gölge de bile duramıyoruz,sıcak bir tarafa nem mahvediyor bizi,
    sokağa çıkmak zulüm geliyor oruç ağzıyla insana,
    rabbim yardımcımız olsun,kekiğime katılıyorum,
    öptüm,hayırlı ramazanlar olsun,
    şeri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne deyim, Allah sabırlar versin. Burasıda çok kuru , nem sıfır o da ayrı bir dert.

      Sil
  4. güzel bir yazı olmuş. gönlüne sağlık. kızılderili atasözü işin özünü anlattı zaten. bireysel birşeyler yapmak tabiki gerekli. ama senin de dediğin gibi global düşünülmeli bazı şeyler. sıcaklar bir başka, kışın soğuklar bir başka oluyor. nisan yağmurları her yeri sel edip önüne katıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum malesef.

    YanıtlaSil
  5. Çocuklar doğru söylemiş gölge de bile kavruluyor insan. Duyarlılık bütün topluma yayılmadıkça çbalarımız bireysel boyutta kalmaya mahkum ne yazıkki. Bir yudum serinlik başka bir şey istemiyorum bu aralar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşim'cim ne isteyeceğimi bilemedim; uzun ve karlı bir kıştan sonra böyle çok sıcak bir yaz yaşıyoruz. Herşeyin normal ve zamanında olmasını diliyorum.

      Sil
  6. Sevgili Efif biz Amerikanin guya kuzeyindeyiz ama buralar bile kavruluyor, Texas sicaktan cole donmus durumda, misirlar kurakliktan kurumus halde, ins. guzel ulkem bir an once bu kurak donguden kurtulur :) Yagmur duasi ediyoruz bir sekilde ama kimse eline semsiye alip umut etmiyor, biz cocukken ne yagmur dualarina cikardik ve her seferindede yagmur yagardi. Insallah yeni nesil icin Turkiyem yeniden bereketlenir yesillenir demekten baska birsey diyemiyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah haberlerde izledim, inşallah canım dileklerimiz tüm dünya için....

      Sil
  7. Elif'cim merhaba, son eklediklerini okudum. İzmir'de çok kötü sıcaklar hepimizi mahvetti. Hele oruçlu olunca başımı bir yere uzatmıyorum tüm alışverişi eşimin üzerine yıktım. Ankara bildiğim kadarı ile geceleri serin olurdu burada gece de yanıyoruz. Kızın için çok sevindim başarıları daim olur inşallah. Küçük kızın da umarım iyi bir bölümde okur. Bahçemde erik ağacı var seneye nasipse turşunu mutlaka deneyeceğim. İyi günler dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızlarım için dileklerine teşekkür ederim, inşallah canım
      Ankara bir kaç gündür serinledi çok şükür.

      Sil
  8. merhabalar arkadaş sitelerinden sizin siteye bende ankaralı blogcuyum beklerim

    YanıtlaSil
  9. Kızılderililer çok güzel özetlemişler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az."

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)