Önce tencerede pişirdiğim dolmaları borcama alıp, fırının üst tarafını yakıp fırınlıyorum.
Malzemeler:
· Dolmalık biber ( 600- 700gr civarında)
· Pirinç ( her bibere 1 çay kaşığı hesabıyla)
· 1 kase kadar küçücük doğranmış parça et ya da kıyma(daha azı ya da çoğu arzuya bağlı)
· Yarım demet maydanoz
· 1 çay bardağı zeytinyağı (etin yağına göre azı ya da çoğu ayarlanmalı)
· 1 iri domates
· 1 kuru soğan
· 1 diş sarımsak
· tuz, karabiber, pul biber, kimyon, nane, reyhan, yenibahar, sumak( yarımşar çay kaşığı yeterli)
Yapılışı:
· Pirinçleri yıkayıp süzdüm.
· Domatesi rendeledim.
· Soğanı, sarımsağı, maydanozu küçücük doğradım.
· Tüm malzemeleri, yağı, baharatları , eti iyice karıştırdım.
· Ayıklayıp yıkadığım biberlerin içine çok bastırmadan doldurdum.
· Tencereye dizdim, ağızlarına bir parça domates kesip koydum.
· Biberlerin yarısına gelecek şekilde su koyup kısık ateşte pişirdim.
· Dolmalık biber ( 600- 700gr civarında)
· Pirinç ( her bibere 1 çay kaşığı hesabıyla)
· 1 kase kadar küçücük doğranmış parça et ya da kıyma(daha azı ya da çoğu arzuya bağlı)
· Yarım demet maydanoz
· 1 çay bardağı zeytinyağı (etin yağına göre azı ya da çoğu ayarlanmalı)
· 1 iri domates
· 1 kuru soğan
· 1 diş sarımsak
· tuz, karabiber, pul biber, kimyon, nane, reyhan, yenibahar, sumak( yarımşar çay kaşığı yeterli)
Yapılışı:
· Pirinçleri yıkayıp süzdüm.
· Domatesi rendeledim.
· Soğanı, sarımsağı, maydanozu küçücük doğradım.
· Tüm malzemeleri, yağı, baharatları , eti iyice karıştırdım.
· Ayıklayıp yıkadığım biberlerin içine çok bastırmadan doldurdum.
· Tencereye dizdim, ağızlarına bir parça domates kesip koydum.
· Biberlerin yarısına gelecek şekilde su koyup kısık ateşte pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Ellerine sağlık bende fırınlanmış daha çok severim:))
YanıtlaSilhımm.nefis nefis.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilHIMMMM Bayılırım,ellerine sağlık..
YanıtlaSil