7 Aralık 2011 Çarşamba

AH BU ŞARKILARIN GÖZÜ KÖR OLSUN

Sevgili Ahu beni fi tarihinde mimlediydi ama ben mim cevaplama özürlüyüm , kadıncağız nerden bilsin beni...Ama valla billa bu kez masumum tam da o sıra google bana işaret parmağını gösterip, sen cezalısın bekle tek ayak üstünde dediydi...
Konu hatırası olan şarkılardı diye hatırlıyorum.. Değilsede farketmez benim deli dolu ruhum böyle olsun istedi.

Şimdi çeyrek yüzyıldır evliyim ama halen eşimle bir şarkımız yok, çünkü mevzubahis şarkılarsa çapkın bir ruhum var, sevmeyegöreyim hepsi benimdir.Ne yapayım açık tutsaydınız gözünüzü, kaptırmasaydınız bana... O yüzdendir ki pek çok şarkının hatırası var, şarkıda anlatılanı yaşamasam bile o duyguya hemen giriveririm.
Dara düşsem, içim kararsa dokuz Himalaya rahibi gelse öğretileri ferahlatmaz beni. Ama Aşık Daimi'nin Bu da Gelir Bu da Geçer Ağlama türküsü ferahlatır içimi...Ne de Olsa Kışın Sonu Bahardır...değil mi?

Hastane Önünde İncir Ağacı'nı her dinlediğimde ağlarım. Onun için yazılmamıştır ama Ata'ya aşık Fikriye'nin aşkı ve verem tedavisi için gurbete gidişi aklıma gelir, içim sızlar.

Zülfü Livaneli Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor'u söylerken ,bir Ankara konserinde binlerce kişinin aynı anda tembihlenmişcesine Anıtkabir'e dönüp haykırışını hatırlar coşarım.

Çav Bella (bella ciao)'yı dinlerken hiç partizanca düşünmem, Kurtuluş Savaşı'mızda dağa çıkan kadın kuvvacıları düşünerek dinler, haykırırım, onların yerine koymaya çalışırım kendimi...

Ezginin Günlüğü'nün bir kantosunda;
Ateşe baca lazım
Kitaba hoca lazım
Bana bir koca lazım
O da bu gece lazım
diye başlayan nakarat bölümü vardır. Vayy be ne çapkın hemcinslerim varmış der , iki oynar güler geçerim, içim şenlenir.
Bu mim hepinizindir arkadaşlar:)

6 yorum:

  1. Ha haaa :)) İyi ki mimlemişim. Bu sayede pek keyifli bir yazı okudum. Aklımı seveyim :))

    YanıtlaSil
  2. Çok hoşuma gitti şarkıların, benim de olsunlar :)
    Ne güzel yazmışsın, hem duygulandım, hem güldüm, hem de çok hoşuma gitti. Yüreğine sağlık canımcım. Çok çok öptümmmm.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ne güzel yazmışsın öyle.Okumaya doyamadım.Haklısın acele etseydiler de kaptırmasaydılar şarkıları sana. Çok hoşuma gitti.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Hem güldüm hemde düşündüm Elif.Ne çok benzettim kendimi sana.Bende şarkılarla çoşar, şarkılarla ağlarım.Çok beğendim yazını çokkk...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili arkadaşlarım ne mutlu bana sizlerde hoş duygular uyandırabilmişim. Çok teşekkür ederim, iyi ki varsunız:)

    YanıtlaSil
  6. Elif'cim yazını okuduktan sonra muzip bir tarafın olduğuna karar vedim. Çok da hoşuma gitti keyiflendim. Ayrıca başlık attığın şarkıyı da çok severim. Kalemine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)