21 Haziran 2011 Salı

SÜRPRİZ KEK

Bu  Dr. Oetker’in tarifi . Benim baton kek kalıplarım borcam ve diğerlerinden daha küçük olduğundan çoğunlukla bir ölçü yaptığımda fazla geliyor, fırına taşıyor. Bende ölçüyü biraz artırıp iki kalıp kek pişiriyorum.  Bir de vişne ve rom kullanmadım, evde olduğu zaman deneyeceğim. Kırmızı yazılar orjinal ölçülerdir.
Kek Malzemeleri:
·         3 yumurta sarısı     2 yumurta sarısı
·         1,5 bardak şeker     1,5 bardak şeker
·         1 bardaktan 1 parmak eksik zeytinyağı      125 gr margarin
·         1,5 bardak süt          1 bardak süt                          
·         1 ,5 çay bardağı iri dövülmüş fındık  1 çay bardağı fındık
·         1 paket vanilya   1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu  1paket kabartma tozu
·         3 dolu kaşık kakao   1 paket kakao
·         3 bardak un    2 bardak un
                       2 kaşık rom
Dolgu malzemesi:
·         3 yumurta akı  2 yumurta akı
·         3 kaşık toz şeker   2kaşık şeker
·         1,5 çay bardağı Hindistan cevizi  1çay bardağı Hindistan cevizi
                                                             1 çay bardağı vişne
                                                             2 kaşık rom
Yapılışı:
·         Yumurta aklarını beyazlaşıp katılaşana değin çırptım.
·         Hindistan cevizi ve şekeri birbirine karıştırım.
·         Karışımı yumurta aklarına yavaş yavaş kattım.
·         Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri köpürene değin çırptım.
·         Yağ ve sütü ekleyip çırptım.
·         Sonra kuru malzemeleri eleyerek kattım, fındığı da ekleyip çırptım.
·         Yağlayıp unladığım kalıplara hamurun yarısını döktüm.
·         Üzerlerine beyaz karışımı kaşıkla yerleştirdim.
·         Kalan hamuruda beyaz karışımın üzerlerine paylaştırıp 160-17 derecede pişirdim.
·         Ertesi gün daha güzel oluyor.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ

10 yorum:

  1. Elifciğim kek harika görünüyor bir dilim aldım ellerine sağlık marifetli arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Olsa da yesek görünümünde. :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir kek eminim ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Uzanıp almak istedim. Ne güzel olurdu....
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Ay gerçekten süpriz oldu.Bu ne güzel bir kek.

    YanıtlaSil
  6. Elif'im yine döktürmüşsün ellerine sağlık canım.Duaların için de diline sağlık.İyi ki varsın kocaman kucaklayıp öpüyorum seni tontini.

    YanıtlaSil
  7. Elif'cim sayfana sık gelemiyorum. Malum yaz geldi evde değiliz. Ama arada eve geldikçe sayfana uğrarım. Ellerine sağlık, öptüm..

    YanıtlaSil
  8. Elif'cim neredesin hiç sesin çıkmıyor merak ettim. Yaz nedeni ile sessizsen mesele yok. Öptüm canım..

    YanıtlaSil
  9. günaydın:) peki eğer vişne ve romda ekleyeceksek...hangi zamanda yapmamız lazım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz günaydın,
      Hamurdaki romu en son ekleyip, yavaşça kaşıkla karıştırabilirsin.
      İçteki romu hindistan cevizi ile birlikte ekleyebilirsin
      Vişneyi hindistan cevizli içi hamura yayınca üzerine dizebilirsin, kalan hamuruda dökünce için ve vişnelerin üzeri kapanacaktır.
      Zaman olayını mevsimsel olarak soruyorsan illa vişne mevsimini beklemeye gerek yok, donmuş vişne kullanabiliriz, vişne reçelinin tanelerini süzüp kullanabiliriz. Reçel kullanacaksak şekeri azıcık azaltmakta fayda var.
      Umarım yardımcı olmuşumdur, sevgiler:)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)