30 Kasım 2010 Salı

Düdüklü tencerede et tandır

Bu tarifte ölçü vermek gerekmiyor. Kuzu seviyorsanız kol yada but parçasıyla, dana etinden de en aza yarım kiloluk bütün kemiksiz bir parça yeterli.
Yalnız büyük şehirlerde kuzu eti bulmak zor, koyun etini kakalıyorlar o da ağır kokabiliyor.
Kişniş, pulbiber tuzla etin yüzeyini ovdum. Düdüklü tencerenin içine yerleştiriyorum, karabiber taneleri biraz ufalanmış biberiye 1-2 diş sarımsak ilave edip kapağını ve düdüğünü kapatıyorum.
Servis ederken kekik ekliyorum.
En küçük ocakta 2,5- 3 saat yavaş yavaş pişiriyorum.
Ben düdüklü tenceremi ve ocağımı çok iyi tecrübe ettiğim için rahatlıkla pişirebiliyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

16 yorum:

  1. nefis bir tandır olmuş ellerinize sağlık sizede afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Su koymadın mı pişirdiniz? Etlerle başım dertte de...

    YanıtlaSil
  3. GÜLOANNE TEŞEKKÜRLER,

    AYSEMA, SU KOYMADAN, ETİN KENDİ SUYU VE YAĞIYLA , OCAKTA KAHVE PİŞİRDİĞİMİZ KÜÇÜK BÖLÜMDE PİŞİRİYORUM.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Ayy yerim ben onu yeriimmmmm.Elifcim ellerine sağlık,kaldıysa eğer geliyorum hemen.Kırmızı et gibisi varmı :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. selam arkadaşım bende annemden öğrenmiştim bu şekilde kebap yapmayı taze dana etiyle de nefis oluyor harika olmuş ellerine sağlık
    sevgilerle ve afiyetle

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım hele de koyun kuzu eti ile olursa. Nefis olmuş canımcım. Elceğizlerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun hepinize. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Elifin Terazisi, harika oluyor. Ayrıca bütün tavuğuda deneyin derim mükemmel lezzetli oluyor arkadaşım.Ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  9. FUAT BEY, TEŞEKKÜRLER,

    NURŞEN, KIRMIZI ET DEVDİĞİN HİİİÇ BELLİ OLMUYOR:)

    BEYAZ HANIMELİM, SAĞOLASIN,

    BELGİN HANIM, TAVUĞU DA DENEDİM , TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Hiç su koymadan mı?Diye soracaktım ama yorumlardan öyle olduğunu anladım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. PAPATYA 68,

    BÜLBÜLÜNYERİ, ÇOK TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  12. bizde hep tandır yemeye dışarı gidiyorduk.evde de güzel olursa yaparım tabiki

    YanıtlaSil
  13. Canım,
    Bloguma uğrar mısın?Mimin var.,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. Elifcim ben de aynı şekilde döner yapıyorum.Bonfileyi buzlukta dondurup ince ince donukken kesiyorum ve düdüklüde aynı şekilde pişiriyorum.Pide üstüne et suyu yoğurt dönerler üstüne tereyağ muhteşem oluyor.Tandır tarifi için de teşekkürler ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Günaydın
    2 haftadır eşime tandır yemeğe gidelim diyorum. Et değil balık yiyelim deyip tandıra götürmüyor. Ben şimdi bu tarifi yapar akşam da sofraya koymazmıyım. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. Tontinim, ben de sizin tarifi deneyeceğim, teşekkürler:)
    Nilgün, umarım beklediğin lezzeti bulursun, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)