15 Eylül 2010 Çarşamba

KETÇAP YAPTIM




Koruyucu maddeler çok diye eve senelerdir ketçap almıyorum. Sonunda kendim yaptım. Kırk Fırın Ekmek Kitabından aldım tarifini, denendi kızlar çoook beğendi. Kapağı açılınca  bir ay kadar buzdolabında kalabiliyormuş.
Malzemeler:
·              1 kg etli az sulu domates
·              1 tane kuru soğan
·              2 diş sarımsak
·              5 tane karanfil
·              5 tane karabiber
·              ¼  çubuk tarçın
·              2 tane defne yaprağı
·              1 tatlı kaşığı acı biber ( acı istemezseniz tatlı biber)
·              3 çorba kaşığı zeytinyağı
·              4 çorba kaşığı elma sirkesi
·              1 dolu tatlı kaşığı tuz
·              3 çorba kaşığı toz şeker ( çok tatlı severseniz, çoğaltın)
Yapılışı:
·              Domates, soğan ve sarımsağı kuşbaşı doğradım.
·              Karanfil, tarçın, karabiber, acı biber ve defne yaprağını katıp, düdüklü tencerede kendi suyuyla yarım saat pişirdim.
·              Soğuyunca ince tel süzgeçten ezerek süzdüm. ( 1 kaşık posa ancak kaldı)
·              Yağını, tuzunu, şekerini, sirkesini atıp kaynatmaya başladım.
·              Fokurdayınca ateşi kısıp, 1 saat kaynattım.
·              Kavanoza boşaltıp, yeni kapak taktım, ters çevirdim, iyice soğuyana dek bekledim.

Allah sağlıkla tüketmek nasip etsin:)
 

25 yorum:

  1. Canım tarif kolay uygulanabilir:)
    Bu gün öğle yemeğinde bende evde yapsam diyordum..Gerçi epeydir almıyorum katkı maddesi var diye..Geçen aldım..Pc yi açınca senin tarifi görünce mutlu oldum:)En kısa zamanda deneyeceğim..
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Canım tarif kolay uygulanabilir:)
    Bu gün öğle yemeğinde bende evde yapsam diyordum..Gerçi epeydir almıyorum katkı maddesi var diye..Geçen aldım..Pc yi açınca senin tarifi görünce mutlu oldum:)En kısa zamanda deneyeceğim..
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun. Deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir paylaşım mutlaka denemeli ellerine sağlık canım afiyetle yemek nasip olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. gerçekten pratik ve kolay bir tarif,paylaşımın için teşekkürler canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Noyumberry, dene, pişman olmayacakın, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Aysema, deneyin, cici torununuz beğenecektir,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. Hamaratım, canımcım, ellerine sağlık. Ne güzel yapmışsın. Ev yapımı gibi var mı? Misss gibi. Sağlıcakla yiyin Elif'im. Sevgiler. Çok öptüm :)

    YanıtlaSil
  9. Canımmm çok güzel bu bayıldım özellikle çocuklu annelerin vazgeçemeyeceği bir tarif olmuş. Kesinlikle deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık cnm. Valla hazır ketçap alıyorum ama istemeyerek. Tarif için teşekkürler. Evde yapılan şeylerini yerini hiçbirşey tutmaz...

    YanıtlaSil
  11. Cok iyi yapmissin,bizim kullanmadigimiz ama misafirler icin evde bulundurdugumuz bir sey bu ketcup,ama isterim yinede kendim yapmayi,eline saglik...

    YanıtlaSil
  12. Hanımelim, evet ev yapımı gibisi yok, öptüüüm:)

    YanıtlaSil
  13. Estergonyeşil, çocuklar bayılıyor, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  14. Arzu, denemelisin derim, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  15. Bir Terazi Kızı, misafirlerin sever inşallah, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  16. Ellerıne saglık
    Tarıfı alıyorum

    Tesekkurler
    sevgıler

    YanıtlaSil
  17. Öykü, beğeneceğine inanıyorum, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Elif ablacım, bugünkü Ankaralı bloglar buluşamız salı gününe ertelendi, haber vereyim dedim. Umarım erkenden görürsün. Öptüm salı görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  19. süper yaa en yakın zamanda deneyecem

    YanıtlaSil
  20. Nurcan, denemelisin, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  21. ellerinize sağlık...çok gerekli bir tarif..

    YanıtlaSil
  22. tarçın ve karanfil beni çok şaşırttı. Elinize sağlık, evde yapılabilmesi çok güzel bir şey gerçekten :)

    YanıtlaSil
  23. medura her ikisininde baskın tadı hissedilmiyor, benim kızlar beğenerek yiyorlar. Hatta istersen tane kişniş ve kereviz tohumuda katabilirsin.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)