Malzemeler:
• 1 kg patlıcan
• 3 domates
• 2 sivri biber
• 1 kuru soğan
• 3-4 diş sarımsak
• 3 kaşık zeytinyağı
• 3 kaşık su
• tuz , karabiber, pulbiber
• 1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
• Patlıcanları alaca soyup, yarımay doğradım.
• Tuzlu suda yarım saat bekletip acı suyunu çıkardım.
• Kabuklarını soyduğum domatesleri, biberleri, soğanı sarımsakları doğradım.
• Tüm malzemeleri salata yapar gibi düdüklü tencerede karıştırdım.
• 3 kaşık su ekleyip( domates sulu olursa hiç katmıyorum) tencerenin kapağını kapattım.
• Hızlıca buhar çıkmasıyla mandalını indirdim, altını kısıp 5 dakika pişirdim.
• Ocağın küçük gözünü kullanıyorum. Dinlenince yemek hazır.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
hımmmmm
YanıtlaSilnefis bir yemek yanınada pilav var mı ?
Ellerine sağlık canım bak uzun zaman oldu ben de bu yemeği yapmayalı bir de düdüklüde hiç denemedim.....
Ellerine sağlık gülüm..
YanıtlaSilŞifa,bereket,muhabbet olsun..
Patlıcanlı, zeytinyağlı herşeyi çok severim. Ellerine sağlık çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilmmm nefis,cok yaptigimiz bir menü,esimde bende bayiliyoruz,ellerine saglik,simdi olsa tokta olsam yerdim!
YanıtlaSilsevgiler,afiyet olsun...
Yıldız, istediğin pilav olsun, teşekkürler:)
YanıtlaSilCafe pepela, amin, teşekküler:)
YanıtlaSilBir Terazi Kızı, istediğin zaman yiyebilmek büyük şans, teşekkürler:)
YanıtlaSilAtölye Kedi, hele bir gece dinlenmiş olursa zeytinyağlılar , teşekkürler:)
YanıtlaSil5 dakikami yoksa yanlismi okudum, 5 dakikadami pisiyor buhar ciktiktan sonra, acemiyim kusura bakmayin, hemen yapacamda!!!
YanıtlaSilAdsızcım kışın hiç yapmadım ama yazın evet 5 dakikada pişiyor. Ancak kendi halinde iyice soğumadan kapağını açmıyorum . Umarım yardımcı olmuşumdur:)
Sil