11 Nisan 2010 Pazar

UN HELVASI


Helva benim kurtarıcı seçeneklerimden birisidir. Hemen yapıp sıcakken bile yenildiği için, evdeki tatlı canavarlarıyla kolayca baş etmemi sağlar. Hatta eşim üzerine kakao bile serper.



Malzemeler:• 2 su bardağı un
• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı şeker
• 125 gram tereyağı ( bazen yarısını zeytinyağı kullanıyorum)
• ½ bardak iri çekilmiş fındık içi

Yapılışı:
• Un ve yağı kalın dipli bir tencereye koyup, kısık ateşte kavurmaya başladım.
• İstediğim rengi almasına yakın fındığı katıp biraz daha kavurdum.
• Bir yandan da suyu kaynattım.
• Kavrulan una suyu çok yavaş boşalttım.
• Un suyu çekince şekeri katıp karıştırdım.
• Şeker eriyince hem ocağı , hem tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika kadar demlenmeye bıraktım.
• Kaşık yardımıyla şekil verip servis yaptım.

Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

18 yorum:

  1. çok güzel görünüyor.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bak ben daha değişik yapıyormuşum. aynı şekilde unu kavuruyorum ama, suyu kaynatmıyorum hatta hiç ısıtmıyorum ne kadar su koyuyorsam o kadar şeker koyup şerbet yapıyorum. kavurma işlemi bitince şerbeti yavaşça döküyorum birazcık daha karıştırıp bırakıyorum kendi haline o çekiyor şerbeti. bu şekilde deneyeyim birde.

    YanıtlaSil
  3. Un helvası tarifi verip ölçü verenlere hayranım yıllar boyu deneyen ama bir türlü tutturamayan biriydim. Televizyonda izlediğim bir program sağolsun. Bu tarifi de deneyeceğim kesin istediğim tat o değildi çünkü sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Elif'im. Ne güzel olmuştur kimbilir, mis gibii. Afiyet olsun hepinize. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Çok severim.Un kavrulurken o kokuya bayılırım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. CAT, AYAKÜSTÜ BİR DE TARİF VERMİŞSİN, İKİ KEZ TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  7. ESTERGONYEŞİL, UMARIMARADIĞIN TADI BULURSUN, TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  8. BİRGÜL,BEN DE O KOKUYA BAYILIRIM, TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  9. Tarçın dökeriz biz ama kakaoyu hiç denememiştim bir dahaki sefere...

    YanıtlaSil
  10. 2010 Blog Ödülleri Yarışmasına katıldım.
    1.Aşama : http://2010.blogodulleri.com adresine giriyoruz
    2.Aşama : Sayfanın sol tarafında bulunan KAYIT yazan butonu tıklıyoruz.Kayıt aşamalarını 4 adımda tamamlıyoruz,2.adımda vereceğiniz cep telefonu önemli,çünkü cep telefonunuza aktivasyon kodu gelecek ve 3. adımda o aktivasyon kodunu sizden isteyecek.Evet kayıt işlemi bitti.
    3.Aşama : Sayfanın üst tarafında bulunan KATEGORİLER butonuna tıklayın,sayfanın altında ÜLKER Pötibör Bisküvi Yemek Blogları kategorisini tıklayın,ve blogum Mutfaktaki Nefis Kokular -http://nursen yemek.blogspot.com sayfanın altında bulunan sayfalara tıklayarak lütfen benim blogumun adını bulun :) ve yanda bulunan oy ver butonuna tıklayın.Evet çok teşekkürler bana oy verdiniz.

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum efenim.Oy veren parmakların dert görmesin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  11. İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ,TARÇINLA ÇOK GÜZEL OLUR TABİİ. KAKAO EŞİMİN TERCİHİ, SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  12. NURŞEN,BAŞARILAR DİLERİM:)

    YanıtlaSil
  13. cok severim bu un helvasini. kiloda keske yapmazsa. hergün yerdim :D

    YanıtlaSil
  14. SON KRALİÇE, KEŞKE. TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  15. yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. tarçın ve kakao hiç dökmeyiz biz..güzel oluyor sanırım denerim muhakkak teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)