Helva benim kurtarıcı seçeneklerimden birisidir. Hemen yapıp sıcakken bile yenildiği için, evdeki tatlı canavarlarıyla kolayca baş etmemi sağlar. Hatta eşim üzerine kakao bile serper.
Malzemeler:• 2 su bardağı un
• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı şeker
• 125 gram tereyağı ( bazen yarısını zeytinyağı kullanıyorum)
• ½ bardak iri çekilmiş fındık içi
• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı şeker
• 125 gram tereyağı ( bazen yarısını zeytinyağı kullanıyorum)
• ½ bardak iri çekilmiş fındık içi
Yapılışı:
• Un ve yağı kalın dipli bir tencereye koyup, kısık ateşte kavurmaya başladım.
• İstediğim rengi almasına yakın fındığı katıp biraz daha kavurdum.
• Bir yandan da suyu kaynattım.
• Kavrulan una suyu çok yavaş boşalttım.
• Un suyu çekince şekeri katıp karıştırdım.
• Şeker eriyince hem ocağı , hem tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika kadar demlenmeye bıraktım.
• Kaşık yardımıyla şekil verip servis yaptım.
• Un ve yağı kalın dipli bir tencereye koyup, kısık ateşte kavurmaya başladım.
• İstediğim rengi almasına yakın fındığı katıp biraz daha kavurdum.
• Bir yandan da suyu kaynattım.
• Kavrulan una suyu çok yavaş boşalttım.
• Un suyu çekince şekeri katıp karıştırdım.
• Şeker eriyince hem ocağı , hem tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika kadar demlenmeye bıraktım.
• Kaşık yardımıyla şekil verip servis yaptım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
çok güzel görünüyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilbak ben daha değişik yapıyormuşum. aynı şekilde unu kavuruyorum ama, suyu kaynatmıyorum hatta hiç ısıtmıyorum ne kadar su koyuyorsam o kadar şeker koyup şerbet yapıyorum. kavurma işlemi bitince şerbeti yavaşça döküyorum birazcık daha karıştırıp bırakıyorum kendi haline o çekiyor şerbeti. bu şekilde deneyeyim birde.
YanıtlaSilUn helvası tarifi verip ölçü verenlere hayranım yıllar boyu deneyen ama bir türlü tutturamayan biriydim. Televizyonda izlediğim bir program sağolsun. Bu tarifi de deneyeceğim kesin istediğim tat o değildi çünkü sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık Elif'im. Ne güzel olmuştur kimbilir, mis gibii. Afiyet olsun hepinize. Sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok severim.Un kavrulurken o kokuya bayılırım.
Sevgiyle kal.
AYDİLBER, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilCAT, AYAKÜSTÜ BİR DE TARİF VERMİŞSİN, İKİ KEZ TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilESTERGONYEŞİL, UMARIMARADIĞIN TADI BULURSUN, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilHANIMELİM, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilBİRGÜL,BEN DE O KOKUYA BAYILIRIM, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilTarçın dökeriz biz ama kakaoyu hiç denememiştim bir dahaki sefere...
YanıtlaSil2010 Blog Ödülleri Yarışmasına katıldım.
YanıtlaSil1.Aşama : http://2010.blogodulleri.com adresine giriyoruz
2.Aşama : Sayfanın sol tarafında bulunan KAYIT yazan butonu tıklıyoruz.Kayıt aşamalarını 4 adımda tamamlıyoruz,2.adımda vereceğiniz cep telefonu önemli,çünkü cep telefonunuza aktivasyon kodu gelecek ve 3. adımda o aktivasyon kodunu sizden isteyecek.Evet kayıt işlemi bitti.
3.Aşama : Sayfanın üst tarafında bulunan KATEGORİLER butonuna tıklayın,sayfanın altında ÜLKER Pötibör Bisküvi Yemek Blogları kategorisini tıklayın,ve blogum Mutfaktaki Nefis Kokular -http://nursen yemek.blogspot.com sayfanın altında bulunan sayfalara tıklayarak lütfen benim blogumun adını bulun :) ve yanda bulunan oy ver butonuna tıklayın.Evet çok teşekkürler bana oy verdiniz.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum efenim.Oy veren parmakların dert görmesin arkadaşım.
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ,TARÇINLA ÇOK GÜZEL OLUR TABİİ. KAKAO EŞİMİN TERCİHİ, SEVGİLER:)
YanıtlaSilNURŞEN,BAŞARILAR DİLERİM:)
YanıtlaSilcok severim bu un helvasini. kiloda keske yapmazsa. hergün yerdim :D
YanıtlaSilSON KRALİÇE, KEŞKE. TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilyorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkürler
YanıtlaSiltarçın ve kakao hiç dökmeyiz biz..güzel oluyor sanırım denerim muhakkak teşekkürler
YanıtlaSil