Hamur açmasını bilmeyenler ya da benim gibi pratik olsun diyenler için bu tarz börekler ideal, söylemesi benden….
Bu tarifimi 57. PDÇSE ‘nin ev sahibi humeyra ya gönderiyorum.
Bu tarifimi 57. PDÇSE ‘nin ev sahibi humeyra ya gönderiyorum.
Malzemeler:• 2 bardak su ( benim süzme yoğurtan kalan , 2 bardak yoğurt suyum vardı onu kullandım)
• tuz
• un
• zeytinyağı ( istediğiniz yağı kullanabilirsiniz)
İç malzemeleri:
• kıyma ( yarım kg dan az)
• 1 tane kuru soğan
• tuz, karabiber, pulbiber
• yarım demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı:• Un , su ve tuz ile orta sertlikte hamur yoğurdum, yarım saat dinlenmeye bıraktım.
• Kuru soğanı küçük küçük doğradım, tüm malzemeleri çiğden birbirine karıştırdım. • Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdım.
• Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp üstünü yağladım.
• Tüm bezelere aynı işlemi uyguladım, en üsttekini yağlamaya gerek yok.
• Küçük açılmış yufkaları , parçalamadan alt üst ettim.
• Üç tanesini aldım, elimde çeke çeke büyüttüm, yırtılabilir önemli değil.
• Oluşan büyük yufkayı, 8 üçgene böldüm.
• Geniş kenarına birer kaşık iç koyup,kenarlarından ortaya doğru kapatıp geniş ve gevşek şekilde sardım.
• Bütün yufkalar bitince ,üstlerini tekrar fırçayla yağlayıp kızgın fırında pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin , hepimize yarasın.
Üzerine de yoğurt dök süper olur sanki :) ellerine sağlık canımmm süper görünüyor emeğine sağlık...
YanıtlaSilESTERGONYEŞİL, BENCEDE YAKIŞIR. TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilSevgili Elifin terazisi, bende bunu yapa bilirim fazla büyük açmaya gerek yok öyle değilmi çıtır çıtır deneyeceğim.Yufkadan daha lezzetli bir tat olur.O güzel ellerinize emeğinize sağlık arkadaşım sevgiyle kalın...
YanıtlaSilBELGİN HANIM, ÇOK PRATİK, YAPINCA HAK VERECEKSİNİZ.YAĞLI YUFKALAR ÇEKİŞTİREREK KOLAYCA AÇILIYOR. TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilHazır yufkadan çok daha lezzetli oluyor elde açılan hamurlar. Ellerinize sağlık. Tarifinizi severek aldım götürdüm bloğuma.
YanıtlaSilElinize sağlık..Üzerine yoğurt olursa ,sos dökülürse de güzel olur.
YanıtlaSilGüzel bir hafta geçirmenizi dilerim.Sevgiler.
Ayyy canımcım yaaa, ne iştah açıcı görünüyor. Olsa da yesekkk. Ellerine sağlık. Harika olmuş. Sevgiler, sağlıcakla kal.
YanıtlaSilellerine sağlık.nefis görünüyor
YanıtlaSilHUMEYRA TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilMEHTAP, DENEYECEĞİM, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilCANIMCIM, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilHAZALCA TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilSevgili elif sabah sabah inan canım kıymalı börek çekti pişmiş halinden ne kadar çıtır çıtır ve leziz olduğu anlaşılıyor çünkü.Ellerine sağlık , ben de yapacağım sevgilerimle.
YanıtlaSilSUFİ, İKRAM ETMEK İSTERDİM , TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilMerhabalar ,ellerinize sağlık bloxoo dan şöyle bir dolaşayım dedim şu an bu tarifle pişti olmuş durumdayız:))) az önce yaptım . yalnız patatesli yaptım evden öyla istediler.
YanıtlaSilsizlerede bizlrede afiyetler arkadaşım bloguma da beklerim güzellikler sizinle olsun.
ÖRGÜÇANTAM, YARASIN, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilHarika, elinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSil