17 Şubat 2014 Pazartesi

KARIŞIK TURŞU


Malzemeler ne olursa olsun aynı yöntemi uyguluyorum, hiç bozulma olmuyor.
*Kullanacağım sebze ve meyvelerin taze, diri, sert olanlarını seçiyorum.
*1 litre içme kaynar suyuna 2,5 kaşık kaya tuzu + 1 çay bardağı sirke
*Sarımsak miktarı zevke göre değişir , ben sarımsaklı seviyorum. 5 litrelik kavanoza 3 büyük baş kullanıyorum.
*Kavanozun ağzını maydanoz saplarıyla ya da kereviz saplarıyla dolduruyorum.
*Sebzelerin arasına limon dilimleri koyuyorum. Tane karabiber ve defne yaprağı atıyorum.
*Serin ve karanlık bir yerde saklamaya çalışıyorum.
*Sebze ve meyveler sararınca turşu olmuş demektir.
Taşsın dökülmesin , ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

5 yorum:

  1. Tam da turşu tarifi arıyorken bu enfes oldu. Ellerine sağlık. Alev bayılır turşuya ve ne zamandır 'turşu yapalım' diyordu. Paylaştığın için teşekkür ederiz. Sevgiler. Türkan.

    YanıtlaSil
  2. canım,
    ellerine sağlık. sağlıklı iyi günlerde yemek kısmet olsun. paylaşımın için teşekkürler.
    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Turşunun her çeşidine bayılırım...Ellerinize sağlık...
    Bloxoo dan geliyorum...Bugün günün blogu olduğum için yorum yazmışsınız o sayede buldum sizi,sevgiler,güzel insan güzel anne...

    YanıtlaSil
  4. Elifcim fotoğraflar bana çok titiz bir bayan olduğunu söylüyor.Hangisine baksam ışıl ışıl:))

    YanıtlaSil
  5. Turşunuz bile tarz valla. Elinize sağlık çok süper görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)