20 Aralık 2013 Cuma

Limonlu tavuk ızgara

Daha çocuktum tv de bir dizi vardı, evin annesi özel günlerde portakallı ördek yapardı. Hep ilgimi çekerdi, o zamanlarda aklıma kazındı sanırım. Portakalın ya da limonun tavuğa yakışacağı fikri...
Bu yemek hemen herkesin joker yemeğidir herhalde.


  • Tavuğu istediğim büyüklükte parçalıyorum, derilerini yüzüyorum ( bizde sevilmediği için) .
  • Yıkayıp, üzerine yarım limon sıkıyorum.. Ya da bazen yarım portakal sıkıyorum.
  • Karabiber, pulbiber, kişniş, biberiye,  kekik, kimyon, azıcık toz zencefil, tuz , 2 diş bütün sarımsak katıp karıştırıyorum. 
  • Vaktim varsa dolapta dinlendiriyorum, yoksa yanmaz tavaya dizip kapağını kapatıyorum. Önce kuvvetli, sonra orta ve yavaş ısıda kapağı kapalı şekilde arkalı önlü çevirip kendi yağında suyunda pişiriyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)


14 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Portakal suyuyla misss kokulu.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Hiç bilmediğim bir yöntem ilk fırsatta deneyeceğim.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. İyi ki internetten koku alamıyoruz, canım çekerdi şimdi :)) İlk fırsatta deneyeceğim, merak ettim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın Elifcim tavuk kurtarıcı bir yemek ve evet limon portakal çok yakışıyor.. Ben de yarın yapacağım.. Oh afiyet olsun sana da bana da..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik..portakal bencede cok yakisiyor..haftada bir gun tavuk gunu bizdede..afiyetler olmustur bile:) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. nezle, öksürük, halsizlik ve baktım çorba, makarna, salatayla bir yere kadar, biraz kendime gelmek için mecburi tavuk yedim ben de:(((evet herkese ilan ediyorum vejeteryanlığımı bu ara biraz bozdum:(((sizleri aldatmak istemiyorum bilin istedim:((yedikten sonra kendimi kötü hissettim yani psikolojik olarak ama vücudumun proteine ihtiyacı varmış ki, biraz kendime geldim yataktan kalkamıyordum:( neyse geçen gün benim gibi aşırı hayvan severler için b12 kürü yaptılar tv'de, ondan yapacağım umarım işe yarar:) lahana / kimyon tohumu ve tuzla ....
    afiyet bal olsun
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sana saygım var ama ben de seni kandıramam, vejeteryanlık bana göre değil. Hadi protein bir yere kadar karşılanır ama B12 sıkıntı. Yumurta da mı yemiyorsun, onda var diye biliyorum . Tavuk etinde ve bitkilerde olmadığını okumuştum, belki bilgi kirliliğidir; ama yine de dene , umarım işe yarar.
      Sevgiler...çok geçmiş olsun...

      Sil
  7. Elif'ciğim, bende çok yakıştırırım limon ve portakalı tavuğa. Çok sevmeme rağmen uzun süredir tavuk yemiyorum. Sadece organik bulduğumda alıyorum. Onlarda tavada kolay pişmiyor. Önce haşlayıp sonra pişirmek gerekiyor, bende tembel olduğum için yapmıyorum. Sözüm o ki, senin tavukları böyle dizi dizi görünce ne kadar çok özlediğimi anladım. Ellerine sağlık becerikli terazim. Bu arada eşofmanlı heykel yapımına başlıyorum :))))
    Öpüyorum seni canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy ben senin tembelliğini seviyim, inanmıyorum ama :))
      Vazgeçtim heykelden, şöyle karşılıklı iki lafın belini kırsak olmaz mı?
      Öpüyorum:)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)