14 Kasım 2013 Perşembe

Puf böreği 2


Yaparken de çocuklarla yerken de eğlendiğim bir tarif. Her çocuğun hatıralarında puf böreği kızartan , daha masaya oturmadan ocak başında börek aşıran çocuklarına , çocuğum iki dakika sabredin bakın çay demlendi peynirle yiyin diyen bir anne olmalı..................

Daha önce de bir tarif yayınlamıştım, bu yumurtasız olanından. Çok kolay öğrenci evlerinde bile yapılabilir.
Bir bardak suluca yoğurda bir kaşık zeytinyağı, bir kaşık sirke, bir çay kaşığı dolusu karbonat, 1 çay kaşığı dolusu tuzu katıp karıştırdım. Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan bir hamur yaptım. Kabın kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirdim. Hamuru oklavayla merkezden kenarlara doğru bastırıp yarım santim kalınlığında açtım. Yani hamur açmayı bilmeye gerek yok.Karelere kestim, kurabiye kalıplarıyla da kesebilirsiniz. Kızgın ve hamurların içine gömüleceği miktarda yağda arkalı önlü kızarttım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

10 yorum:

  1. Canım benim annemi hatırlattın,bana geldiğinde mutlaka yapar,hazıra konarım bende.Tarifin çok kolaymış,pratik elli arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık.cokda güzel kabarmış...evet canım rabbım hepımızın evınde bol bereketlı kılsın dedıgın gıbı ısraf etmeden tassın dokulmesın artsın kesılmesın cok hoşuma gıttı....sevgılerımı bırakıyorum canım...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Elif çok lezzetli ve güzel görünüyorlar. Bizim evinde en sevilen hamur işlerindendir. Hemde pratiktir. Kayınvalidem de tombik der biraz daha büyük yapar, yanınada bol yumurtalı bol soğanlı patates salatası oooh değmeyin keyfe. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Elifcim, hic anlamam yapacagim bu oglen kendim icin..ahh bu tarifler..birde kolay olanlar..yapma yeme diyorum ama olmuyor heleki puf boregi, hamur kizartmasi nasil yenmez:)) ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  5. Elif'ciğim, keşke bana yakın biryerlerde otursaydın da ben geleydimmm, açaydım kollarımı, puf böreği yemeye geldim diyeydim... :)))
    Nasıl da lezzetli görünüyorlar... Ellerine sağlık canım terazim...Yiyenlere şifa olsun...
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  6. ben de mutfağa gidip yapmamak için zor duruyorum ama yapmamalıyım :-))) ellerine sağlık ne güzel görünüyorlar :-) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. yazdım tarifi bir kenara. Ellerinize sağlık.

    Yeni gelen anne

    YanıtlaSil
  8. Analarımın böreği öyle çok severim ki Elifciğim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Tabi ki bayılırım buna. Bu pazar yapayım bak aklıma geldi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)