3 Mayıs 2013 Cuma

Patates keki





Bu tarifi yeni denedim; kolay, paratik, geç kahvaltılarda, diğer öğünlerde etlerin yanına uyum sağlayacak bir yemek.  Denemeye değer diye düşünüyorum, dışı kıtır içi yumuşak oldu.
Tarifi için Hilal'e teşekkürler. Evde olan malzemelerle pişirdiğimden , ufak değişiklikler yaptım.
Malzemeler:
  • 3 patates
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kaşık sızma zeytinyağı
  • Birer çay kaşığı tuz, kişniş, kekik, kırmızı biber, karabiber, kimyon
Yapılışı:
  • Ben taze patates kullandım, iyice yıkayıp kabuklarıyla ince halkalar halinde doğradım. 
  • Tüm malzemeleri bir kasede karıştırdım.
  • 25 cm lik bir küçük tepsiye yağlı kağıt serdim.( kelepçeli kalıpta olur) Yağlanmış, baharatlanmış patatesleri sıra sıra dizdim. 
  • Üzerine patateslere değmeyecek şekilde aliminyum folyo sardım.
  • 200 derecelik fırında patatesler yumuşayınca aliminyum folyoyu aldım, altı üstü kızarana değin pişirdim.
  • Ters çevirip tabağa aldım. Dilimleyip servis ettim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Bu aralar benim hallerim böyle...
http://pinterest.com/pin/459226493223831320/
Görsel pinterestten alıntıdır.

Mutlu bir haftasonu diliyorum:)

14 yorum:

  1. ellerine sağlık hoş ve hafif bir tarif olmuş..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çoook güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık patatesi ailecek sevdiğimiz için mutlaka uygularım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Doğru söylüyorsun hafta sonu kahvaltıları için süper olur. Zaten patates olsun da ne zaman olursa olsun. :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. görüntü harika... tam hafta sonu kahvaltılığı...

    YanıtlaSil
  5. Harika bir görüntü,ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Elifciğim, hem sayfanı ziyaret etmek hem de iyi dileklerine teşekkür etmek istedim.
    Sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç, ellerine sağlık, nefis görünüyor.Olsa da yesek:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Elif Hanımcım nasılsınız
    ben yıne sizin sessiz takipçiniz

    neden blogunuzu boyle sessiz bırakıyorsunuz
    bazen bir haftadan fazla birşey olmuyor

    lütfen bizi kendinizden habersiz bırakmayın sevgiler

    kolunuz iyidir inşallah

    YanıtlaSil
  8. Canım Elif'im, bu ne kadar güzel bir tarif olmuş. Dönünce yapacağım mutlaka. Dediğin gibi, hem kahvaltıda hem de etlerin yanında çok güzel olur. Görüntüde çok hoş. Hem göze, hem damağa hemde piştikten sonra burnumuza hitap edecek anlaşılan. Neredeyse beş duyu organıda devreye giriyor:)
    Senin şu sıralar olan halin ne tatlı öyle:)
    Bayıldımmm....
    Kolay gelsin sana canım arkadaşım. Ben şu aralar İzmir'deyim, Ankara'da olsam gelirdim yardıma:))
    Öpüyorum canım seni...

    YanıtlaSil
  9. Canım çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. cumartasi pazar için dediğin gibi çok ideal..

    YanıtlaSil
  10. Elifcim ellerine sağlık canım süper görünüyor. Sevgiler yolluyorum

    YanıtlaSil
  11. Canımcım, nasılsın? Çok özlemişim seni. Uzun zamandır pek birşeylerle ilgilenmek gelmiyor içimden. Bugün şöyle bir tur atayım dedim :)
    Ellerine sağlık canımcım,gerçektende nefis olmuş. Afiyet bal olsun,şeker olsun,şifa olsun. Çok çok öpüyorum,kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. MMMM......... NEFİS GÖRÜNÜYOR LEZZETLİBİR ŞEYE BENZİYOR.. ZATEN PATATESİN OLUP DA LEZZETİ KIT OLAN BİR YİYECEK BİLMİYORUM BEN.. ELİNE SAĞLIK CANIMCIM.. (^_^)

    YanıtlaSil
  13. Ben de denemeye değer diye düşündüm. Patatesin her hali güzel çünkü :))

    YanıtlaSil
  14. Pratik ve yaratıcı bir garnitür olmuş, eline sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)