22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kıymalı makarna böreği


Bu aralar bazı bloglarda olduğu gibi ben de ben de blogumu güncellemekte ara verdim. Hatta daha radikal kararlar alan arkadaşlarım oldu.
Özellikle ülkemdeki  ve dünyadaki gelişmeler beni rahatsız ediyor, karamsarlığa kapılıyorum; sanki bir girdap var ve beni dibine çekiyor.

Blogu güncellemek anlamsızlaşıyor , adını koyamadığım birşeylere ihanet ediyormuşum gibi geliyor.
Her ağlayan çocuğun,
Her ağlayan ananın,
Her şehidin,
Her gazinin,
Her tecavüz edilenin,
Her dayak yiyenin,
Her açın,
Her muhtacın,
Her sömürülenin,
Her baskı görenin,
Her ezilenin,
Her yalnızın,
Her kıyılan ağacın,
...........................,
 Acısını derinden hissediyorum. Eee dönüp bir bakıyorum arpa boyu yol almışım, kimseye faydam olmamış. Aksine bu karamsar yapıda olduğum için, kendime dolayısıyla canım aileme de zarar veriyorum.
O halde bu huyumu değiştirmeliyim. Öncelikle bana iyi gelen şeylerden vazgeçmemeliyim, ki blogum bana iyi geliyor. Bu duyarsız olmak değil ama neyi iyi yapabiliyorsam , neyle iyi savaşabiliyorsam yoluma öyle devam etmeliyim.

Bu dertleşmeden sonra makarnaya geldi sıra daha önce burada peynirlisini yapmıştım.
Malzemeler:

  • 300 -400 gr kıyma
  • istenirse bir kuru soğan
  • 3 -4 kaşık kıyılmış maydanoz
  • tuz, karabiber
  • 3 bardak süt
  • 3 yumurta
  • 1 bardağa yakın zeytinyağı
  • 2 yufka
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz, karabiber, pul biber
  • 1 pakete yakın kalem , fiyonk ya da fırın makarna
Yapılışı:
  • Kıymayı çok iyi kavurdum, kum gibi tane tane oldu. Kızım soğan sevmediğinden soğansız kavurdum. Maydanozu, tuzunu , karabiberini pul biberini kattım.
  • Makarnayı kaynamış suda 5 dakika haşlayıp süzdüm, sudan geçirdim.
  • sütü , yağı, yumurtayı,  1 çay kaşığı tuzu karıştırdım. Yarım bardak ayırdım, kalanına 1 paket kabartma tozu kattım. Haşlanmış makarnayla birleştirdim.
  • 1 yufkayı yağlı tepsiye serdim. makanalı soslu karışımın yarısını serdim, üzerine yarım yufkayı parçalayıp serdim.  
  • Üzerine kavrulmuş kıymayı, soslu makarnayı serdim. Yarım yufkayı da serip, alttaki yufkanın kenarlarını üste kapadım.
  • Ayırdığım yarım bardak sosu üzerine sürdüm, yarım saat dinlendirip fırında pişirdim. 
  • Ilıklaşınca dilimleyip servis ettim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

13 yorum:

  1. Çok haklısın canım yazdıklarında...
    Bize iyi gelenleri yapmak kendimizi kötü hissettirmemeli, biz iyi hissedersek iyi hissettiririz etrafımızdakilere de :)
    Tarifin harika görünüyor bu arada :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    bu duygularda yalnız değilsin. Ben de bu olumsuz duyguların içinde kahroluyorum, bir şey yapamamak daha da zor. Ama haklısın doğrusu bizleri bırakmaman, senin gibi bir dostun bloğunu kapatması beni çok üzer.
    Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM

    YanıtlaSil
  4. Seni çok iyi anlıyorum ve verdiğin kararın en doğru karar olduğunu düşünüyorum. Evet kötülüklerle dolu bir dünyada yaşıyoruz ne yazıkki. Bloglarımız bunlarla savaşabilmemiz için bizim en büyük şansımız. Tarif müthiş ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. "Eee dönüp bir bakıyorum arpa boyu yol almışım, kimseye faydam olmamış. "

    Hayır, asla öyle değil. Kime faydan olmuş asla bilemezsin. Ne biliyorsun belki şu ana kadar AKpkk'ya (artık öyle yazıyorum AKpkk) oy atan birisini ya da Tayyip'i dindar, kul hakkı yemez, kimseye iftira atmaz, Müslüman hatta Atatürkçü SANAN bir saftirik şahsın senin sayfandaki bir yazı ile gözünün açılmıştır. En azından DÜŞÜNMEYE başlamıştır, soru oluşmuştur kafasında. Belki o soru sayesinde bir şeyleri araştıracak. Ne bileyim BOP nedir? diye google'da tıklayacak, önüne gelen makaleleri okuyacak ve güzellik uykusundan uyanacak.
    Faydam olmamıştır diye asla düşünme canım.
    Mutlaka olacaktır, hiç bilemeyiz.
    İçinden geldiği gibi yaz, çiz, yüreğinin sesini dinle:)

    Böreğe gelince ben peynirliden yanayım, bir dilim alayım oh yanında çay da olsun:)eline sağlık
    sevgilerimle...


    not: bak ben de kızmıştım bir şeylere ama vazgeçtim:)bir arkadaşımla konuştuk, yazıştık beni ikna etti sağolsun:)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.
    Saydıkların üzülmeyecek şeyler değil.Seni anlıyorum.En güzel kararı vermişsin.Olaylardan kaçmamız soğru değil.İnşallah ülkemizdeki bu karanlık günler biter.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Elif Ellerine sağlık. Bende çok sık yaparım. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Elif hanım,ekşi maya tarifinden buldum sizi,pek de sevdim,yazılarınızı,tariflerinizi,hayata karşı duruşunuzu...Bahtınız ve yolunuz açık,şansınız bol olsun,sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Oy oy benim hassas arkadaşım,fikirdaşım:)bir kişi bile okusa blogunu gönülden yazdıklarını işte sana fayda:)
    Makarna böreğin harika gözüküyor bu arada hem de kıymalı:)enfes..Ellerine sağlık canım.Öperim seni...

    YanıtlaSil
  11. Elif'im dediklerinin hepsine katılıyorum,sanki bir tarafımızda eksik bir şeyler kalmış gibi....Tamamamlamak istiyoruz ama elimizi oynatamıyoruz misali...Bende şaşkınım her bir şeye...Dün,sınırdan Gürcüstana günü birliğine gezmeye gittik.Biliyorsun Trabzon'dan 2'5 saat...Dönüşümüzde beni bir üzüntü aldıki,keşke görmeseydim dedim.Meydanlarındaki binalara bakmaktan kendimi alamadım....Hayal ülkesinde miyim dedim...Mimari yapılara bakarken,resim müzesini mi geziyorum dedim.Asıl bombayı söyleyeyim sakın şok geçirme...Bir ara sokağa daldık,kocaman oturan bir adam heykeli evin önünde,biraz daha yaklaşınca birde ne göreyim...NAZIM HİKMET heykeli! Görüyorsun değil mi nasıl üzülmem,sahip çıkmadığımız insana yabancılar heykeliyle sahip çıkmışlar ve yaşatıyorlar.İnan tüylerim diken diken oldu,hemen resim çektirdik...Hani ülkedeki sıkıntılarımız hiç yokmuş gibi birde oranın güzelliğiyle canımı sıktım,o da eklendi dedim....Öptüm.

    YanıtlaSil
  12. Yazdıklarının hepsine katılıyorum. Zaten bu aralar bir de tembellik eklenti üstüne. Ne bloga giresim var, ne yazı yazasım var. Rutini bozmamak için arada girip birşeyler ekliyorum. Ama sürekli aklımdan blogla ilgili olumsuz düşünceler geçiyor. Geçen gün neredeyse kapatıyordum blogu, Levent ''sen blogunu seviyorsun ama düdüt'' demeseydi. Çok duygulandım, evet seviyorum. Amaaaa....Neyse kafanı şişirdim yine değil mi canımcım.
    Ellerine sağlık börek ye beni ye beni diyor ama saat çok geç almadım o yüzden :) Afiyet bal şeker olsun canımcığıma.
    Bu arada face'e gelirsen bana da uğra :) Sanki İstanbul'a çağırıyorum, ahhh keşke :)
    Face'e resimleri bilgisayara daha önce kaydettiğim resim dosyalarımdan yüklüyorum. Ben tam bir arşiv delisi olduğum için :) Resim yükle kısmına basınca pencere açılıyor zaten.
    Çok çok öpüyorum o güzel yanaklarından canımcım.

    YanıtlaSil
  13. Elif'ciğim, olup biten herşey bazılarımızı gerçekten çok üzüyor. Kanımın çekildiğini hissediyorum zaman zaman. Ülkemde olup bitenler karşısında, utanç duyuyor ve inandığım bütün herşeye daha da sıkı sıkı bağlanıyorum.
    Bloglarımızda bunlardan bahsetmiyor olmamız, bizi duyarsız yada umursamaz yapmaz. Aksine dediğin gibi, belki de daha fazla içe dönüp mutsuz olmamızı engeller. Bazı arkadaşlarımızın blogda bu konulara değinmememizi farklı algıladığını biliyorum ve kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum. Bizleri sadece burada yazdıklarımızla algılamamak gerekli. Yazılarda ve yorumlarda yapılan üstü kapalı laf dokundurmalarınıda asla kabul etmiyorum ve çok itici buluyorum. Ben siyasi bir blog değilim. Bloğumda yayınlamayı istediğim konular farklı. Bu da beni vatan haini yada vurdumduymaz yapmaz. Sadece bu tür önyargıya sahip arkadaşlar için, iyi hissetmememe sebep olur. Neyse içim doluymuş bu konu ile ilgili:))
    Makarnaya gelince, muhteşem bir tarif olmuş. Çok severim zaten makarnayı. Ellerine sağlık canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)