Ufak tefek değişiklikler yaptım, beyaz un kullanılmıştı ben tam buğday unu kullandım, dikdörtgen açıp mayalamaya bırakmıştı, ben kapta mayaladım, bir de baharatlarını sonradan kattım.
Malzemeler:
- 3 bardak tam buğday unu ( 3. bardağı yavaş eklemeli, benim sanırım tam un olduğundan daha az gitti.)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 1 bardak oda sıcaklığında su
- 5 kaşık zeytinyağı
- 1'er tatlı kaşığı dolusu haşhaş, anason, toz kırmızı biber, biberiye
- Un , tuz, maya, su ve zeytinyağı ile yumuşak kolay şekil verilen bir hamur yoğurdum.
- Ağzını kapatıp ılık sofra bezine sardım, iki katı mayalandı.
- Mayalanan hamuru yoğurdum, dörde böldüm.
- Her bir parçasına biberiye, anason, toz biber , haşhaş tohumu katıp iyice yoğurdum.
- Tezgahı azıcık yağlayıp hamuru yarım santim kalınlığında dikdörtgen açtım. Bir santimlik şeritler halinde kesip yuvarladım (kurşun kalem kalınlığında) tepsinin uzunluğuda kesip yağlanmış tepsiye dizdim.
- Normalde tepsi mayası için yarım saat beklenir ama acelem vardı beklemedim. 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirdim.
- Benimkiler kıtırlaştı ama yumuşak kalırsa çıkarmayın fırında soğusun.
süper bi tarif, susamlı da olur :)
YanıtlaSilteşekkürler, susamlı, çörekotlu, kekikli, kişnişli her çeşit olur.
Siltam çaylık, eline sağlık.
YanıtlaSilÇok severim :)eline sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler
SilÇayın yanına çok güzel olur canım. Biraz peynir ve domates de oldu mu...
YanıtlaSilNe yazık ki mayalı olduğu için benim açımdan biraz sıkıntılı ama yiyebilen için çok lezzetli ve iyi bir atıştırmalık bence.
Ellerine sağlık becerikli terazim:)
Sevgiler canım...
Heyyfim, kabartma tozuyla denerim, yayınlarım.
SilÖptüm tatlı terazim:)
akşam atıştırmalık için güzel fikir,ellerine sağılık canım,yeni haftan güzel olsun.
YanıtlaSilcanım teşekkürler
SilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzeller.Yanında da miss gibi çayla ne güzel olur.
Sevgiyle kal.
Canım çok teşekkürler
SilCanım açarak kesiyorsun herhalde.İncecik rulo çubuklar yapsak, gevrek olmaz mı yoksa...Hiç denemedim,denerim artık.Öptüm.
YanıtlaSilCanım oklavayla açmıyorum, parmaklarımla bastırıp inceltiyorum. Olur tabi canım, nasıl kolatına gelirse artık.
SilÖptüm:)
aaa bilmediğim bir lezzet!!!ellerine sağlık....
YanıtlaSilselamlar
Bal anne hoşgeldin, teşekkürler:)
SilBkz yeni postum lütfen :) Çok öptüm seni.
YanıtlaSilBekle geliyorum:)
Sil