30 Mart 2012 Cuma

Elmalı kurabiye



Bu tarif herkes bilir, ana malzemeler ve yapılış aynıdır ama kişisel zevklerle değişiklikler yaparız. Kurabiye hamurlarında tereyağ ve ya margarin kıyır kıyır olmasını sağlıyor. Ben asla margarin kullanmadığımdan tereyağını tercih ediyorum, çoğu tariflerde 250 gr kullanılır ben yarım kullanıp yarısını da zeytinyağı kullanıyorum.

27 Mart 2012 Salı

Cevizli ekşi mayalı ekmek


Çoktandır ekmek tarifi vermemişim, sanmayın ki yapmıyorum. Bazı özel nedenlerden dolayı ekmek yapmaya tam gaz devam ediyorum. Bazen çok güzel oluyor ekmeklerim, korkmasam bir somunu yer kalkarım ama bazen de valla ne oluyorsa oluyor tam tutturamıyorum. Yavaş yavaş püf noktalarını da kapmaya başladım, hangi tarifi , hangi reçeteyi uygularsanız uygulayın kişisel tecrübeler, alet edavatlarınız, fırınınız, hatta elinizin ayarı duruma etkili oluyor.

21 Mart 2012 Çarşamba

Kar sever kaktüsüm:)


Kaktüs deyince aklıma sıcak, hatta çöl bitkisi olduğu gelir. Fakat kaktüsüm bana ezber bozdurdu. Bu uzun ve karlı kıştan çooook hoşlanmış olacak ki bir dolu tomurcuk verdi ve o tomurcuklardan biri dün açtı.
İşte bu kaktüsüm, aradaki kirli camım ve dışarısı halen beyaz bahçem.
Geçen gün bir blog yazmış ve resimlemişti. Toroslar'ın karı eridi diye. Ben oturduğum yerin rakımını iyiden merak etmeye başladım.
Bakın burada da yazın açmış hali var.
Sağlıcakla...

17 Mart 2012 Cumartesi

Simit-poğaça


Bu simitleri her zamanki poğaça tarifimle yaptım, ancak aklımda gerçek sokak simidi yapmak fikri var. Bu aralar kafam hoş olmadığından günlük egzersizlerimi yapmadım ve beslenme şeklimi bozdum ; sonuç üç aşağı beş yukarı kilo aldım. İşte sokak simidini de fazlalıklarımı verip , kendime ödül olarak yapacağım.

12 Mart 2012 Pazartesi

Düdüklü tencerede şehriye pilavı

Nice zamandır arşivimdeydi , geçen perşembe canım Bülbülümle buluştuğumuzda laf nerden geldiyse geldi, şehriye ve kuskus pilavına dolandı.Ben de bugün yayınlayım istedim.

10 Mart 2012 Cumartesi

Hercai tohumlarımı ektim:)

Nihayet Ankara'da da baharın geleceğine inanmaya başladım. Ne yapmalı balkonlar çiçeklenmeli:)
Benim geçen yıldan kalma hercai menekşe tohumlarım vardı. İşte onları bu gün ektim.

7 Mart 2012 Çarşamba

Hanım dilendi bey beğendi şal



Allahım böyle avantacı eşim olmadığı için şükürler olsun. Modeli seviyorum ama ismine bir türlü ısınamadım. Kadınlar günü arefsinde birileri değiştirsin bu ismi, hatta ben düşünmeye başladım bile...
Neyse bu şal bir hediye olacak, ben örerken dizlerimi sıcacık yaptı pek hoşuma gitti.Umarım sahibi de beğenir:)

3 Mart 2012 Cumartesi

Kahveli top kek


Bu gün benim blogumun doğum günü:) İyi ki açmışım, bana çooook şeyler kazandırdı, yolu geçen ve beni yorumlarıyla destekleyen arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum. Bu blog sayesinde hep küçük mutluluklar yaşıyorum, birleşip kocaman oluyorlar:)
Geçen yıl kutlayamamıştım, malum hepimiz yasaklıydık.