Ankara’da havalar sıcak değil, artık kaynar…Biz el birliği ile doğanın canına okuyan insanların iyi dilekler dilemeye yüzümüz yok, Allah börtüye böcüğe, kurda kuşa acısın…
Hem sıcaktan hem çocuklardan bilgisayarın başına geçmek yeni kısmet oldu.
Malzemeler:
• 4 büyük patates
• 2 bardak kadar süt
• 1 kaşık dolusu tereyağı yada 2-3 kaşık zeytinyağı
• yarım kg kadar et
• tuz, karabiber, pulbiber, kişniş, kimyon, defne yaprağı
• 2 kaşık zeytinyağı yada 1 kaşık tereyağı
• kaşığın ucuyla salça
Yapılışı:
• Püreyi iki şekilde yapıyorum. Patatesleri soymadan kabuklarıyla bütün halde haşlıyorum ya da soyup doğruyorum. Üzerini biraz geçecek kadar süt ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya değin haşlıyorum. İkincisi daha geniş zamanlarda uyguladığım bir yöntem.
• Haşladığım patatesleri iyice eziyorum. Kısık ateşte yağını , karabiberini, tuzunu ekliyorum.
• İstediğim kıvama gelinceye değin süt ekliyorum. Sütü yavaş eklemek lazım kıvamı akışkan olabilir.
• Yemeği çok hızlı yiyenlerdenseniz püreye kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz, ancak ağır ağır yiyeceğim derseniz kaşar donuyor .
• Eti hiç doğramadan bütün şekilde düdüklüde tuzunu, tane karabiberini, defne yaprağını katıp haşlıyorum.
• Sonra didikleyip azıcık yağda diğer baharatlarla bir karıştırıyorum.
• Tabaklara önce püre, sonra et, sonra da isteyene üzerine biberli , salçalı kızdırılmış yağ gezdiriyorum.
• Bazen de böyle kıymalısını yapıyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Tiryaki, ben senin ilgileneceğin bir post hazırlarım. Teşekkürler:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilbayılırım:)))
YanıtlaSilellerine sağülık
hayırlı ramazanlar
Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...
YanıtlaSilAllah börtüye böcüğe, kurda kuşa acısın…
YanıtlaSilÖncelikle bu duaya amin diyorum gerçekten.. ve görüntü çok güzel, ramazanda bu güzel yemek blogları tehlikeli biraz.:)
Atölye Kedi ,teşekkürler:)
YanıtlaSilHande, teşekkürler, hepimize hayırlı ramazanlar dilerim:)
YanıtlaSilMavi Tutku, Amiiin, teşekkürler:) Ayrıca hoşgeldin:)
YanıtlaSil