17 Temmuz 2010 Cumartesi

SAKIZLI GİRİT KURABİYESİ İLE BEN GELDİM


Beni merak edenler olmuş, teşekkür ederim, eksik olmayın.
Bir ayı özetleyim. Bizim tatil planımız temmuz sonu ağustos başıydı. Ancak haziran sonu temmuz başı bir tatil fırsatı doğdu, ya şimdi gidecektik ya da bu yıl gidemeyecektik. Biz de çocukların yorgunluğunu hesaba katıp gitmeye karar verdik.Tamda o sıralar antika bilgisayarım bozuldu, tatil hazırlığı nedeniyle tamiratı öteledik. Tatil dönüşü de yakınımız düğünü, misafir falan filan derken tamiratı ancak yapabildik , özlemişim buradayım artık:)

Aa birde tatil öncesi hastaneye gidildi, doktor kontrolünde 4 kilo verildi , kaldı 11:)


Bu kurabiye Lezzet Dergisi’nin hazırladığı bir tv programından ama programın adını bir türlü hatırlayamadım. Normal, çünkü tahliller sonunda B 12 eksikliği çıktı, ondandır. Bu durum benim çoook işime yarıyor, unuttuğum herhangi bir şey olduğunda hemen boynumu Küçük Emrah gibi büküp , B 12 m eksik ya ondan diyorum, kimsecikler bir şey diyemiyor:)


Kurabiye adından da anlaşılacağı üzere zeytinyağlı, hafiften damağa yapışan bir durumu var. Ya benden kaynaklanıyor ya da zeytinyağlı kurabiyelerin genel durumu böyle. Bir dahaki sefere tereyağıyla karışık kullanmayı düşünüyorum.


Malzemeler:
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 4/3 su bardağı zeytinyağı
• 2 yumurta ( birinin akı üzerine sürülecek)
• 1 paket zeytinyağı
• 3-4 parça sakız
• yaklaşık 4 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu


Yapılışı:
• Önce 1 kaşık şekerle sakızları havanda dövdüm.
• 1 yumurta akı hariç diğer malzemelerle hamur yaptım.
• Yağlanmış tepsiye yuvarladığım kurabiyeleri dizdim. Ele yapışmasın diye arada elimi yağladım.
• Yumurta akını sürüp, 170 derece civarında iyice kızarmadan pişirdim.


Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

10 yorum:

  1. Hoş geldin canım..tarifin lezzetli görünüyor..Ellerine sağlık..sakızlı olduğu için yapışmasın:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler tarif için..
    B12 eksikliğini telafi etmen gerek.Ah yazık yazık!! Ekmek yemiyorsun bugünlerde galiba.
    Sen girit limisin yoksAA?

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel görünüyor bunlar.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Noyumberry, teşekkürler. Valla şaka bir yana olur mu olur:))

    YanıtlaSil
  5. Tontinim, Girit'li değilim. Ekmek değil de eti az yediğimden olmuş, doktor kontrolünde halledeceğim inşallah, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun... Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. değişikmiş
    ellerine sağlık nefis görünüyorlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. merhaba iletişim bilginizi rica etsem
    birdemliksohbet@gmail.com adresine yollar mısınız?

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Elifcim etkinlikler ankarada da başladı :) daha önce soft bowl etkinliği yapıldı son anda katıldım.Pazar günü iç kale otelde yonca gıdanın düzenlediği bir etkinlik var.Gelecek olursan haber ver detayları sana bildireyim
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)