15 Ağustos 2009 Cumartesi

KÖZLENMİŞ PATLICANLA KARNIYARIK







Malzemeler:

Közlenmiş patlıcan
Domates
Sivri biber
Kıyma
Kuru soğan
Sarımsak
Maydanoz
Salça
Tuz , kara biber

Yapılışı:

Kıymam biraz yağlıydı o yüzden yağ da kullanmadım. Kıyma, soğan, salça ve sarımsağı kavurdum.
Ateşten alıp maydanoz ve karabiber ekledim.
Közlediğim patlıcanlara karnıyarık şekli verip içlerini doldurdum.
Üzerini domates ve biberle süsledim.
Salçalı su yapıp fırınladım.

Salata gibi hafif bir akşam yemeği oluyor.Nohutlu pilav eşliğinde servis yaptım.

Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. Patlıcanları bende fırında,tavada közlerdim.Bu sene teyzemden duyduğumu aktarayım.Bildiğimiz düdüklüde yarım çay bardağından az suyla 6-7 patlıcanı közleyebilirsiniz...Bir kere denedim,hemde çok çabuk ve isli çıkmıyor.Sonrada içini kaşıkla çıkartın.Süresi beş dakka.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)