16 Temmuz 2009 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARI (BARBUNYA)


Barbunya pilakiyi çok severim.Kurusu her mevsim bulunuyor ama mevsiminde alıp kışlık kaldırmak bana daha uygun geliyor.


Kışlık hazırlıklarda bazı gıdaları bir seferde çok miktarda alıp hazırlamak yerine, haftalık alışverişte iki pişirimlik alıyorum. Yarısını pişirip yarısını kışa saklıyorum.

*Barbunyaları ayıklayıp düdüklüde üzerini geçmeyecek kadar suyla 10 dakika haşlıyorum.


*Süzüp, soğutan sonra istediğim miktarlarda poşetliyorum.

Zamanı geldiğinde sağlıkla ve huzurla tüketmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)