17 Temmuz 2014 Perşembe

Süt reçeliyle limonlu dondurma yaptım


Her yaz olduğu gibi bilgisayarım işgal altında, kızların elindeki telefon ne kadar akıllı olursa olsun gözleri benim bilgisayarımda... Canları sağ olsun, bebelerimin :)

Önceki yayında süt reçeli yapmıştım ya, hah işte o dondurma içindi. Süt reçeli yani dulce leche ile dondurma yapma fikri  harika, sütün suyu kalmadığı için buzlanma olmuyor. Servis yaparken de kaseleri dondurucuya koydum, dondurma hemen erimedi. Google hazretlerine dulce leche ice cream diye aratırsanız pek çok yabancı sitedeki tariflere ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:

  • 1 ölçü süt reçeli, yani 1 litre sütten yapılmış reçel yaklaşık 400 gr civarında 
  • 200 gr krema ( ben evdeki biriktirdiğim, süt kaymağını kullandım)
  • 2 orta boy limon suyu ve kabuklarının rendesi
  • yarım bardak yağlı süt ( reçeliniz koyu kıvamdaysa kullanın, ben kullanmadım)
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı:
  • Kremayı iyice çırptım.
  • Süt reçelinin içine krema, limon suyu ve kabuklarının rendesi, tuz katıp iyice karıştırdım. kapaklı bir kaba koyup dondurucuya kaldırdım, bir gün sonra yenilecek kıvamda dondurma hazır.  
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın :)

5 yorum:

  1. Benim için dondurma her zaman başroldedir. Hem tatlıdan sayılmaz değil mi? Süt reçeli yapmak biraz zahmetli ama bu dondurmanın lezzeti için değer galiba.
    Eline sağlık,kızlara da sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  2. Eliffff,
    size geliyorum. Muhteşem görünüyor. Bu havalarda limonlu olması da ayrı bir güzellik. Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. iyi fikir,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. limonluda çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Araştırıp denemem lazım. Söz konusu dondurma olunca antenler biraz daha açılıyor :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)