2 Haziran 2011 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ

Reçelin meyvelerinin erimemesi, suyunun kıvamlı olması için kendimce bir yol buldum.

Aslında şeker durumunu meyvanın tadına bakıp ayarlıyorum, uzun saklamak için reçel yapmadığımdan daha az şeker katabiliyorum, yerken meyvenin tadını bastırmasın isterim. Aaa birde şu reçellerin köpüğünü almanın pratik bir yolu varsa, insaniyet namına söyleyin. Ne yaparsam yapayım biraz köpük kalıyor.

Malzemeler:
·        1 kg çilek
·        1 kg şeker
·        1 elma
·        1 kaşık limon suyu
Yapılışı:
·        Çilekleri yıkayıp, yapraklarından ayıklayıp tencereye 1 sıra çilek 1 sıra şeker şeklinde dizdim. Akşamdan sabaha beklettim.
·        Sabah sulanmış oluyor kaynatmaya başladım.
·        Şekeri eriyince 1 kepçe kadar suyundan ayırıyorum.
·        O suyla robotta 1 elmayı püre haline getiriyorum.
·        Sürekli biriken köpükleri alıyorumL
·        Çilekleri kontrol edip piştiklerinde delikli kepçeyle bir tabağa alıyorum.
·        Kalan suyuna elma püresini katıp istediğim koyuluğa gelene dek kaynatıyorum.
·        Çilekleri ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra limon suyunu katıyorum , bir tıkırdatıp altını kapatıyorum.
·        Kavanoza doldurup ağzı açık soğutuyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ

13 yorum:

  1. canım mis gibi çilek kokar bu reçel şimdi tamda zamanı hani:)ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    bayılırım çilek reçeline. Tüm reçelleri severim de çilek baş tacımdır. İçine elma rendeleyip kaynatmak çok ilgimi çekti.
    Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ne güzel de kokuyordur pişerken dün teyzemden bir şey duydum köpük için 1 çay kaşığı ,sütü çok yoğun olmayan tereyağını, pişerken koyarsan köpük olmuyor dedi hiç denemedim paylaşmak istedim

    YanıtlaSil
  4. Yedirenk, teşekkürler.

    Birgülcüm, elma daha kıvamlı olması için bulduğum bir yol, teşekkürler.

    Fikirprojeleri, teyzene de sana da kocaman teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifinizi mutlaka deneyeceğim.Çok farklı ve mantıklı geldi bana..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım :) ne güzel anlatmışsın.Deneyeceğim tarifini.Laf aramızda reçel yapmayı beceremiyorum berbat bir şey oluyor:)inşallah senin tarifle bir ilki başarırım sevgiler:)))))

    YanıtlaSil
  7. Dünyanın en güzel aromalarından bir bence çilek kokusu. Mis gibi kokan çilek reçeli de en sevdiğim reçellerden biridir. Ellerine sağlık maharetlim, şifa olsun. Çok çok öpüyorum canımcım. Sevgiler sevgiler sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Bu reçelin tadına da kokusuna da bayılırım. Nefis olmuş ellerine sağlık canım. Güzel bir Pazar günü dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Elif'cim ben kaynarken kevgirle köpükleri sürekli alıyorum. Biraz güneşte de bekletince hiç köpük kalmıyor. Ama tereyağını da duymuştum. Ellerine sağlık, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  10. Elma püresini hiç duymamıştım, ama çok lezzetli olduğuna eminim. Deneyeceğim Ela için. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Ben de bu ara evi çilek reçeli ile kokutmak istiyorum, belki yarın alırım pazardan:)

    YanıtlaSil
  12. Kokulu reçelleri çok severim.En sevdiğim reçellerden biridir.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Çok nefis görünüyor ellerine sağlık Elif'ciğim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)