Bizim yörede lahana turşusu kavurması çok sevilir. Nedendir bilmiyorum ben bu sene lahana turşusu kurmamıştım, ama bu turşu kavurması yapmama engel değil.Bitmeğe yaklaşmış turşumun sarımsaklarıyla bu tadı yakalamaya çalıştım.
Bahar da geldi biliyorum , fakat dolabımda uzun zamandır gözümün içine içine bakan küçük bir lahanayı bu şekilde değerlendirdim.
Eskiden köylerimizde kuyruk yağı eritilirmiş, ve dibinde kalan erimeyen kavrulan parçacıklara da kıkırdak denilirmiş. İşte lahana turşusu kavurması da bu kıkırdakla pişermiş.
Ben eldeki malzemelerimle , değiştirerek yaptım, beğenerek yedik.
Bahar da geldi biliyorum , fakat dolabımda uzun zamandır gözümün içine içine bakan küçük bir lahanayı bu şekilde değerlendirdim.
Eskiden köylerimizde kuyruk yağı eritilirmiş, ve dibinde kalan erimeyen kavrulan parçacıklara da kıkırdak denilirmiş. İşte lahana turşusu kavurması da bu kıkırdakla pişermiş.
Ben eldeki malzemelerimle , değiştirerek yaptım, beğenerek yedik.
Malzemeler:
• 1 küçük beyaz lahana ( aslı lahana turşusu)
• 1 avuç kadar turşu sarımsağı
• 1 küçük soğan
• 3-4 kaşık kıyma ( aslı kıkırdak)
• 2 kaşık tereyağı
• tuz, pul biber
Yapılışı:
• Lahanayı yıkayıp, ince ince doğradım.
• Yağda kıymayı ve küçük doğranmış soğanı kavurdum.
• Lahanayı, tuzu , biberi ve doğradığım sarımsakları da ekleyip, lahananın kendi suyuyla kısık ateşte pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
eline sağlık canım.en sevdiğim turşudur.kavurmasını bizde yaparız.
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende çok severim turşu kavurmasını.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ALEYNA TAŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilFUAT GENCAL, HOŞGELDİNİZ, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcım. Mis gibi olmuş. Sevgiler.
YanıtlaSilHANIMELİM, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilTurşusuda ,kavurmasıda çok güzel olur.eline sağlık.
YanıtlaSilYAPIP YİYENLERE AFİYET OLSUN.. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..SATLÜ TATLILAR ETKİNLİĞİME DAVET ETMEK İÇİN GELDİM.KATILIRSANIZ SEVİNİRİM...
YanıtlaSilDOYUMLUK, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilESRA, TEŞEKKÜRLER, DAVETİNİZE KATILMAK İSTERİM.
YanıtlaSilBEKLİYORUM ELİFCİĞİM ..ARŞİVDEN ALALIM,SONRA YAPTIKLARINIZDANDA EKLERİZZ...
YanıtlaSilSelamlar elifcim,ben Boluluyum ama Düzceli akrabalımız var,onlar çok yaparlardı ve bayıla bayıla yerdik valla,sanırım onlar kıyma kullanmıyorlardı.Valla yıllar oldu yemeyeli tadını unutmadım ama yapılışı uçtu gitti aklımdan :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,afiyet şeker olsun.
Sevgiler
NURŞEN, TEŞEKKÜRLER CANIM:)
YanıtlaSilELİFCİĞİM GÜLLACIMI ALICAM NEYİ ALAYIM BİLEMEDİM ..GÜLLAÇ VAR ETKİNLİKTE...
YanıtlaSilçok güzel ve değişik..yapıcağım..teşekkürler paylaşım için..
YanıtlaSil