Islak kek tadını sevenlerin tiryakisi olacağı bir lezzet; tecrübeyle sabittir.
Malzemeler:
· 1 yumurta
· 1 çay bardağı süt
· 1.5 çay bardağı şeker
· 2 çay bardağı un
· 2 kaşık kakao
· yarım paket kabartma tozu
· 1 portakal kabuğu rendesi
· ben suyunu da kullanıyorum
· çikolata parçacıkları
Yapılışı:
· Yumurta ve şekeri çırptım.
· Sırasıyla sütü , portakal suyunu
· Kakao, kabartma tozu ve unu
· Son olarak da çikolata parçaları ve portakal kabuğu rendesini ekledim.
· Yağlanmış fincanlara 2 şer kaşık boşalttım.
· Tencereye fincanların yarısına gelecek kadar su koydum.
· Fincanları tencereye dizip,kapağını kapattım.Kapağın altına pilav demlerken yapıldığı gibi bir bez serilmesi gerekiyor.
· Yüksek ateşte kaynamaya bıraktım;kaynama sesi gelince ocağı kısıp hiç açmadan 20 dk. pişirdim.
· Tencerenin kapağı 15 dk sonra açılmalı
Mis gibi kekler servise hazır.Oh yarasın.
Malzemeler:
· 1 yumurta
· 1 çay bardağı süt
· 1.5 çay bardağı şeker
· 2 çay bardağı un
· 2 kaşık kakao
· yarım paket kabartma tozu
· 1 portakal kabuğu rendesi
· ben suyunu da kullanıyorum
· çikolata parçacıkları
Yapılışı:
· Yumurta ve şekeri çırptım.
· Sırasıyla sütü , portakal suyunu
· Kakao, kabartma tozu ve unu
· Son olarak da çikolata parçaları ve portakal kabuğu rendesini ekledim.
· Yağlanmış fincanlara 2 şer kaşık boşalttım.
· Tencereye fincanların yarısına gelecek kadar su koydum.
· Fincanları tencereye dizip,kapağını kapattım.Kapağın altına pilav demlerken yapıldığı gibi bir bez serilmesi gerekiyor.
· Yüksek ateşte kaynamaya bıraktım;kaynama sesi gelince ocağı kısıp hiç açmadan 20 dk. pişirdim.
· Tencerenin kapağı 15 dk sonra açılmalı
Mis gibi kekler servise hazır.Oh yarasın.
Elifciğim,denedim çok beğendim.Senin de linkini vererek bugün yayınladım,tarif listeme aldım.Severek yaparım bundan sonra...
YanıtlaSil