Koruyucu maddeler çok diye eve senelerdir ketçap almıyorum. Sonunda kendim yaptım. Kırk Fırın Ekmek Kitabından aldım tarifini, denendi kızlar çoook beğendi. Kapağı açılınca bir ay kadar buzdolabında kalabiliyormuş.
Malzemeler:
· 1 kg etli az sulu domates
· 1 tane kuru soğan
· 2 diş sarımsak
· 5 tane karanfil
· 5 tane karabiber
· ¼ çubuk tarçın
· 2 tane defne yaprağı
· 1 tatlı kaşığı acı biber ( acı istemezseniz tatlı biber)
· 3 çorba kaşığı zeytinyağı
· 4 çorba kaşığı elma sirkesi
· 1 dolu tatlı kaşığı tuz
· 3 çorba kaşığı toz şeker ( çok tatlı severseniz, çoğaltın)
Yapılışı:
· Domates, soğan ve sarımsağı kuşbaşı doğradım.
· Karanfil, tarçın, karabiber, acı biber ve defne yaprağını katıp, düdüklü tencerede kendi suyuyla yarım saat pişirdim.
· Soğuyunca ince tel süzgeçten ezerek süzdüm. ( 1 kaşık posa ancak kaldı)
· Yağını, tuzunu, şekerini, sirkesini atıp kaynatmaya başladım.
· Fokurdayınca ateşi kısıp, 1 saat kaynattım.
· Kavanoza boşaltıp, yeni kapak taktım, ters çevirdim, iyice soğuyana dek bekledim.
Allah sağlıkla tüketmek nasip etsin:)
Canım tarif kolay uygulanabilir:)
YanıtlaSilBu gün öğle yemeğinde bende evde yapsam diyordum..Gerçi epeydir almıyorum katkı maddesi var diye..Geçen aldım..Pc yi açınca senin tarifi görünce mutlu oldum:)En kısa zamanda deneyeceğim..
Sevgiler:))
Canım tarif kolay uygulanabilir:)
YanıtlaSilBu gün öğle yemeğinde bende evde yapsam diyordum..Gerçi epeydir almıyorum katkı maddesi var diye..Geçen aldım..Pc yi açınca senin tarifi görünce mutlu oldum:)En kısa zamanda deneyeceğim..
Sevgiler:))
Afiyet olsun. Deneyeceğim...
YanıtlaSilÇok güzel bir paylaşım mutlaka denemeli ellerine sağlık canım afiyetle yemek nasip olsun sevgiler...
YanıtlaSilgerçekten pratik ve kolay bir tarif,paylaşımın için teşekkürler canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilNoyumberry, dene, pişman olmayacakın, teşekkürler.
YanıtlaSilAysema, deneyin, cici torununuz beğenecektir,teşekkürler:)
YanıtlaSilMine, teşekkür ederim:)
YanıtlaSilFiliz, teşekkürler:)
YanıtlaSilHamaratım, canımcım, ellerine sağlık. Ne güzel yapmışsın. Ev yapımı gibi var mı? Misss gibi. Sağlıcakla yiyin Elif'im. Sevgiler. Çok öptüm :)
YanıtlaSilCanımmm çok güzel bu bayıldım özellikle çocuklu annelerin vazgeçemeyeceği bir tarif olmuş. Kesinlikle deneyeceğim...
YanıtlaSilEllerine sağlık cnm. Valla hazır ketçap alıyorum ama istemeyerek. Tarif için teşekkürler. Evde yapılan şeylerini yerini hiçbirşey tutmaz...
YanıtlaSilCok iyi yapmissin,bizim kullanmadigimiz ama misafirler icin evde bulundurdugumuz bir sey bu ketcup,ama isterim yinede kendim yapmayi,eline saglik...
YanıtlaSilHanımelim, evet ev yapımı gibisi yok, öptüüüm:)
YanıtlaSilEstergonyeşil, çocuklar bayılıyor, teşekkürler:)
YanıtlaSilArzu, denemelisin derim, teşekkürler:)
YanıtlaSilBir Terazi Kızı, misafirlerin sever inşallah, teşekkürler:)
YanıtlaSilEllerıne saglık
YanıtlaSilTarıfı alıyorum
Tesekkurler
sevgıler
Öykü, beğeneceğine inanıyorum, teşekkürler:)
YanıtlaSilMerhaba Elif ablacım, bugünkü Ankaralı bloglar buluşamız salı gününe ertelendi, haber vereyim dedim. Umarım erkenden görürsün. Öptüm salı görüşmek üzere...
YanıtlaSilsüper yaa en yakın zamanda deneyecem
YanıtlaSilNurcan, denemelisin, teşekkürler:)
YanıtlaSilellerinize sağlık...çok gerekli bir tarif..
YanıtlaSiltarçın ve karanfil beni çok şaşırttı. Elinize sağlık, evde yapılabilmesi çok güzel bir şey gerçekten :)
YanıtlaSilmedura her ikisininde baskın tadı hissedilmiyor, benim kızlar beğenerek yiyorlar. Hatta istersen tane kişniş ve kereviz tohumuda katabilirsin.
YanıtlaSil