18 Eylül 2010 Cumartesi

FIRINDA BİBER KIZARTMASI

Fırında biber kızartmasını seviyorum, hele narin çarliston biberler olursa …
  • Fırın tepsime yağlı kağıt seriyorum,
  • Yarım kaşık zeytinyağıyla harmanladığım biberleri , bitişik şekilde, tek sıra diziyorum.
  • Fırının üst rafına koyup, sadece üst tarafını çalıştırıp kızartıyorum.
  • Üzeri kızarınca çeviriyorum, hoop oldu da bitti…
  • İster domatesli, ister sarımsaklı yoğurtlu, ister sade …
  • Hazır fırın ısınmışken biraz fazla yapıp, dondurucuya kaldırdım.

Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Kışlığıda sağlıkla tüketmek nasip etsin:)

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık canımcım. Biz de patlıcanı böyle fırında yaparız. Hem az yağlı oluyor hem de etraf kirlenmiyor :)
    Afiyet olsun hepinize, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. güzel dileklerine "amin" diyorum. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ben de karnıyarıklık patlıcanı böyle yapıyorum. kızartma kokusunun evi işgalinden kurtuluyorum...

    YanıtlaSil
  4. Sevgil Elifin terazisi, süper pratik çözüm ellerinze emeğnze sağlık.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Emine Hanım, evet koku olmuyor, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Canımcım, patlıcanı ben de denedim, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. çok pratik buldum hep fırın poşetinde tavuk yapardım ama bu az yağlı olduğu için çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Nurcan, pratik, sağlıklı. Çocuklarım bile severek yiyorlar, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)