- Fırın tepsime yağlı kağıt seriyorum,
- Yarım kaşık zeytinyağıyla harmanladığım biberleri , bitişik şekilde, tek sıra diziyorum.
- Fırının üst rafına koyup, sadece üst tarafını çalıştırıp kızartıyorum.
- Üzeri kızarınca çeviriyorum, hoop oldu da bitti…
- İster domatesli, ister sarımsaklı yoğurtlu, ister sade …
- Hazır fırın ısınmışken biraz fazla yapıp, dondurucuya kaldırdım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Kışlığıda sağlıkla tüketmek nasip etsin:)
Ellerine sağlık canımcım. Biz de patlıcanı böyle fırında yaparız. Hem az yağlı oluyor hem de etraf kirlenmiyor :)
YanıtlaSilAfiyet olsun hepinize, sevgiler.
güzel dileklerine "amin" diyorum. ellerine sağlık...
YanıtlaSilben de karnıyarıklık patlıcanı böyle yapıyorum. kızartma kokusunun evi işgalinden kurtuluyorum...
YanıtlaSilSevgil Elifin terazisi, süper pratik çözüm ellerinze emeğnze sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kalın...
Emine Hanım, evet koku olmuyor, teşekkürler:)
YanıtlaSilCanımcım, patlıcanı ben de denedim, teşekkürler:)
YanıtlaSilBelgin Hanım, teşekkürler:)
YanıtlaSilçok pratik buldum hep fırın poşetinde tavuk yapardım ama bu az yağlı olduğu için çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
YanıtlaSilNurcan, pratik, sağlıklı. Çocuklarım bile severek yiyorlar, teşekkürler:)
YanıtlaSil