Önceki yazımda yazmıştım ya , google blogumu kapattı diye. Arkadaşlar yorumlarda neden olduğunu sordular. Ben de bilmiyorum ki, bir sitenin kapanması için temel nedenler var ve ben hiçbirini ihlal etmedim.
Atatürk’ e hakaret etmek, bunu yapmam için aklımı yitirmiş olmam lazım; O benim tek liderim.
Kadına , erkeğe , hayvanlara şiddet ve tecavüzü desteklemiyorum, ilgili yayınlar paylaşmıyorum.
Sayfamda yasa dışı kumar ve bahis oynatmıyorum.
Hitimi artırmak için ikincil, üçüncül kimliklerim yok, zaten reklam da almıyorum.
Kimsenin ırkına, diline, dinine, mezhebine, cinsel tercihlerine hakaret ve küfür etmedim.
Başkalarının emeğine saygılıyım, kendim yapmadığım birşeyi , kendiminmiş gibi göstermedim.
Yani sonuçta bir yanlış algılama var, üstelik bu ara benim bildiğim başka 3 blogun daha başına geldiL
Gelelim kekin tarifine, bu keki blogum yokken de yapıyordum. Yani çoğu postum gibi arşivden. Sahi ben beceremiyorum öyle akşam yapayım, sabah yayınlayım, yapanlara da imreniyorum. Hep bir telaş ve yetişememe durumum var.
Keki bir seferinde akşamdan yapıp dolgusunu ertesi gün yapıp doldurmuştum, o halini beğenmedim, kuru olmuştu.
Kek malzemeleri:
· 1 su bardağı un
· 4 yumurta
· 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
· Yarım paket kabartma tozu
· 1 yemek kaşığı kakao
· 1 paket vanilya
Dolgu malzemeleri:
· 1 lt süt
· 5 yemek kaşığı şeker
· 5 yemek kaşığı mısır nişastası
· 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
· Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırptım.
· Sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyip karıştırdım.
· 26 cm lik çapta kalıpta , 150 derecede pişirdim.
· Kek pişerken, sütü, şekeri ve nişastayı karıştırarak fokurdayana kadar pişirdim. Ilınınca hindistan cevizini ekleyip karıştırdım.
· Keki ikiye kesiyorum, aynı çapta bir cam kaseye kabuklu kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirdim, sonra dolgu malzemesini koydum. Kalan kek parçasını yine kabuk kısmı kremaya gelecek şekilde yerleştirdim. Kenarlardaki fazlalıkları kestim, streç folyo kaplayıp buzdolabına koydum.
· Ertesi gün kaseyi ters çevirip servis ettim.
· Ben bu fotoğraftaki kekte dolgusundan birazını kızımın hemen yemesi için ayırdım, o yüzden hafif çökük oldu. Siz ısrarlara kulak asmayın , hepsini kullanınJ
· Dolgu malzemesini, meyva parçacıklı, çikolata parçacıklı yapabilirsiniz. Üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
Tarif için teşekkürler.
bloğunun başına gelenlere çok üzüldüm .ama kek okadar güzel görünüyor ki bir yandan da ağzımın suları akıyor.ellerine sağlık...
YanıtlaSildolgu kek çok güzel görünüyor not alıyorum hemen, sağolun...
YanıtlaSilbir açıklama yapmadılar mı canım..?
YanıtlaSilgerekçeleri ne ki..
üzüldüm...
kekin öyle güzel ve leziz görünüyor ki..
kimse durdurmasın bu güzelliklerin paylaşımını bence...
:))
ellerine yüreğine sağlık canım...
sevgilerimle...
insallah bu olumsuzları tekrar yaşamassın canım.bende birkere giremedim.sonra adres doğrulatınca girdim.bu arada pastada harika olmuş.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilbloğun kapatılmasında bir hata söz konusu demek ki Elifcim, kekin nefis görünüyor, ben de denicem inşallah, teşekkürler.
YanıtlaSilBlogla ilgili bence peşini bırakma Elif.Sorunu açıklasınlar,sebebini söylesinler..
YanıtlaSilKek enfes, mutlaka deneyeceğimm
Geçmiş olsun canım,korktum şimdi sebebsiz nasıl kapatırlar?
YanıtlaSilBu kek çok nefis,ellerine sağlık,iyi haftasonları.
Kek cok güzel görünüyor. Blogunuz acik görünüyor. Simdi sorun kalmamistir umarim. Sevgiler...
YanıtlaSilAyyy evde hindistan cevizi olsa hemen yapardım. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canımcım. Bu arada yumurta sayısını yazmamışsın hamaratım güzelim:) Benden kaçmaz :) En kısa sürede yapacağım bu güzel şeyi. Çok çok öptüm arkadaşım.
YanıtlaSilElifciğim benim bloğa yazdığın yorum direk Spam kısmına gitmiş,yorumlarla ilgili bir problemde olmasın..
YanıtlaSiltarifi aldım şekerim
YanıtlaSilMerhaba,blogunuzun başına gelenler çok kötü, tekrar olmaz inşallah.
YanıtlaSilDolgu kek çok güzel görünüyor, elleriniz sağlık.
Mutlu bir haftasonu diliyorum, sevgiler.
görüntü süper inşallah denicem ellerine sağlık
YanıtlaSilBloguna olanlara üzüldüm böyle bir şey nasıl olabilir peki nasıl açıldı merak ettim .......
YanıtlaSilBizimde başımıza gelirse ne yapmamız gerekiyor acaba sen bunun için ne yaptın canım.
Keke gelince harika görünüyor kaseye yerleştirirken sanırım kek sıcak olmalı demi soğuk olursa çatlar diye düşünüyorum keşke bu aşamalarınıda çekseydin ben buna benzer yapmıştım bir kere sonuç çok kötü olmuştu ama senin kekin harika görünüyor ilk fırsatta denemeliyim.
teşekkürler............
görüntü muhteşem eminim tadıda öyledir, ayrıca açmış olduğun bloglar niçin kapatılıyor sürekli bende merak ettim? açıklama yapılmadımı!
YanıtlaSilBlog yuzunden yaşadığın sıkıntıya çok üzüldüm,sanırım şimdi bır sorun yok.Kekin çok guzel olmuş ellerıne saglık ama yumurta kaç tane belli degıl malzemeyı gözden geçirirsen sevınırım yapacaktım gerı bıraktım başka malzeme acaba eksikmi diye zıra çok hoş bır kek olmuş.
YanıtlaSilHeden dikkatin ve uyarın için çok teşekkür ederim, düzelttim.
YanıtlaSillezzet sarayı teşekkürler,
YanıtlaSilyetenek-sizin teşekkürler
bir tutam kekik, açıklama yapmadılar, evet paylaşımdan başka kasdımız yok
sevda inşallah canım, sana da geçmiş olsun
Noblesse umarım bu hatalar çabuk düzeltilir.
Nazan haklısın sorgulamak lazım, ayrıca spam konusunda da yazdım , bakalım ne olacak
Nilgün, şimdiden afiyet olsun şekerim
Sare sana da mutlu hafta sonları dilerim
Yıldız google'a mailler attım, inşallah başına gelmez.
Keki ılıkken kestim ama bir kere soğukken yapmıştım yine parçalanmadı, canım fotoğraf makinam her zaman ben de olmuyor, kızım labaratuvar dersleri için yanında götürüyor. O yüzden aşamaları çekemedim ama haklısın, teşekkürler
Heden, tekrar teşekkürler
Dekorapsuasyon, tek blogum var canım, bunun başına geldi.
Canan teşekkürler
Canımcım dikkatin için teşekkürler, kafam kimbilir nerdeydi, düzelltim canım 4 yumurta olacak.
YanıtlaSilkek muhteşem görünüyor... ellerine sağlık... tarif için de teşekkürler... ilk fırsatta deneyeceğim...
YanıtlaSilgeçen günlerde benim de başıma geldi, 2 blogumu birden kapattılar... mail atınca hatanın düzeltildiğini ve blogumun yayına açıldığını söylediler ama nedeni hakkında bir açıklama yok...
sana da çok geçmiş olsun...
sevgilerimle...
çok güzel bir görüntüsü var.. hindistan cevizi tadına bayılırım. sanırım ilk fırsatta deneyeceğim :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok geçmiş olsun.. kesinlikle hata olmalı.. kekinde süper olmuş eline sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilDolgu kek nefis görünüyor, ellerine sağlık. Blog için de geçmiş olsun demek ki arada bir yedeklemekte fayda var, sebebi konusunda bir gelişme olursa paylaş lütfen olur mu:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.İlk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilellerinize sağlık bir kek ancak bu kadar enfes gözükür herhalde, inş en yakın zamanda denicem bu güzel keki,bloğunuz içinde daha evvelki yazılan yorumları okudum çok üzüldüm. ALLAH inş bundan sonra emeklerinizi çabanızı boşa çıkarmasın bir daha böyle üzücü şeyler yaşamazsınız dilerim sevgilerimle
YanıtlaSilOkuyan sanada tekrar geçmişler olsun canım, teşekkürler
YanıtlaSilFadiş, teşekkürler, sebebini öğrenirsem paylaşırım
Elif, teşekkürler
Mutfakteyze hoşgeldin, teşekkürler
yemekbiraşk teşekkürler
suzanhobi hoşgeldin , iki yorumundada ne güzel dileklerde bulunmuşsum, Allah iyilikten güzellikten yana her duayı kabul etsin canım, teşekkürler
tekrar bloguna kavuşmana sevindim
YanıtlaSilkek harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz. Hoşgeldin diyeyim ilk önce. Ellerine sağlık dolgulu kekte süper görünüyor. sevgiler....
YanıtlaSilBlogundakı aksılıkler ıcın uzuldum,umarım bır daha yasanmaz,ayrıca hem ıyı dıleklerın ıcın tesekkur ederım hem de bu guzel tarıf ıcın,mutlaka deneyecegım,her sey gonlunuzce olsun,sevgılerımle...
YanıtlaSilHenüz yapmadım ama yapılacaklar listesinin ilk sıralarına tarifi aldım en kısa zamanda mutlaka yapacağım bu pazar fırsat bulursam denerim çalışmıyor olsam kesinlikle şimdiye kadar yapmıştım ama dediğim gibi ancak pazar günleri fırsatım oluyor.
YanıtlaSilTeşekkürler bu güzel tarif için.
Oy oy oy bu ne güzel bir görüntüdür böyle, gel de ye beni diyor. acilen denemem lazım, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilİştahımı çok açtı, mükemmel gözüküyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil