29 Eylül 2010 Çarşamba

DOMATES VE KIRMIZI BİBERLİ SOS

 Hem salça olarak kullanabileceğim, hem bazı ilavelerle  ekmek üstü lezzetler  hazırlayabileceğim bir şey olsun istedim.
Malzemeler:
·        2 kg kırmızı biber
·        3kg olgun domates
·        1 – 2 havuç ( şart değil)
·        3-4 diş sarımsak ( şart değil)
·        2 defne yaprağı
·        5-6 tane karabiber
·        5-6 tane karanfil
·        1 çay bardağı zeytinyağı
·        tuz ( tercihen kaya tuzu)
Yapılışı:
·        Domatesi , biberi, havucu, sarımsağı robotta çektim.
·        Tencerede fokurdamaya başlayınca altını kıstım, koyulaşana dek pişirdim. Arada karıştırmak gerekiyor.
·        Baharatları, yağı ve tuzu atıp az daha kaynattım. Defne yapraklarını sonra çıkarttım.
·        Ateşi kapatmadan kavanozlara boşaltıp, yeni kapakla kapattım.
·        Ters çevirip soğuyana dek dokunmadım.
 Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

15 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  2. Elifcim ketçap gibi olmuş bu yaptığın afiyet olsun ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canımcım. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba..
    Ohh ne güzel kışa hazırlık desenize.Afiyetle yersiniz inşallah:)))

    YanıtlaSil
  5. nasıl kullanılırsa nefis lezzet katacağı kesin
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel renk salmış.Afiyet olsun,şifa olsun.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Icine karanfil girdigini hic duymamistim,eminim cok nefis oldu,eline saglik...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık güzel bi lezzet olmuştur mutlaka,afiyet olsun,selamlar...

    YanıtlaSil
  9. Yemek bir aşk, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. Bir terazi kızı, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  11. Ferzan, hoşgeldin, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Elif,senden çoook öğreneceğim şeyler var.Yaş tarhanayı hiç duymamıştım,gerçekten şaşırdım.Annem her sene kuru tarhanayı yolladığından yapılışınıda öğrenmedim.Ah bu büyükler bizi tembelliğe alıştırdılar.Canım bu salçayı aynen senin gibi yapıyorum fakat kavonoza salamura gibi yapmıyorum.Biberi fırında közlüyor ve soyup dometesle robota attıktan sonra pişiriyorum.Soğuyunca da normal kavanoza dolduruyorum,bir de üzerine yağ gezdiriyorum.Yemek ve ekmek soslarında güzel oluyor.Ama ben az yapıyorum da ondan çabuk tükeniyor.Yani hemen bozulmuyorlar.Mis gibi kokusuna bayılıyorum ev salçasının. Ben daha çok domatesi soyup,dondurucuya torbalıyorum,o bana kışın daha çok gidiyor.Arkadaşım senin marifetlerin karşısında biraz şaşırıyorum.Ne diyeyim ekmek çeşitlerin harika,salçalar tarhanalar harika....Kolay gelsin işlerinde,hoşcakal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)