Hem salça olarak kullanabileceğim, hem bazı ilavelerle ekmek üstü lezzetler hazırlayabileceğim bir şey olsun istedim.
Malzemeler:
· 2 kg kırmızı biber
· 3kg olgun domates
· 1 – 2 havuç ( şart değil)
· 3-4 diş sarımsak ( şart değil)
· 2 defne yaprağı
· 5-6 tane karabiber
· 5-6 tane karanfil
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· tuz ( tercihen kaya tuzu)
Yapılışı:
· Domatesi , biberi, havucu, sarımsağı robotta çektim.
· Tencerede fokurdamaya başlayınca altını kıstım, koyulaşana dek pişirdim. Arada karıştırmak gerekiyor.
· Baharatları, yağı ve tuzu atıp az daha kaynattım. Defne yapraklarını sonra çıkarttım.
· Ateşi kapatmadan kavanozlara boşaltıp, yeni kapakla kapattım.
· Ters çevirip soğuyana dek dokunmadım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilafiyet bal olsun
Elifcim ketçap gibi olmuş bu yaptığın afiyet olsun ellerine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcım. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba..
YanıtlaSilOhh ne güzel kışa hazırlık desenize.Afiyetle yersiniz inşallah:)))
nasıl kullanılırsa nefis lezzet katacağı kesin
YanıtlaSilellerine sağlık
Ne güzel renk salmış.Afiyet olsun,şifa olsun.
YanıtlaSilSevgiler:)
Icine karanfil girdigini hic duymamistim,eminim cok nefis oldu,eline saglik...
YanıtlaSilSevgiler.
ellerinize sağlık güzel bi lezzet olmuştur mutlaka,afiyet olsun,selamlar...
YanıtlaSilTontinim, teşekkürler:)
YanıtlaSilCanımcım, teşekkürler:)
YanıtlaSilYemek bir aşk, teşekkürler:)
YanıtlaSilŞanslı, teşekkürler:)
YanıtlaSilBir terazi kızı, teşekkürler:)
YanıtlaSilFerzan, hoşgeldin, teşekkürler:)
YanıtlaSilSevgili Elif,senden çoook öğreneceğim şeyler var.Yaş tarhanayı hiç duymamıştım,gerçekten şaşırdım.Annem her sene kuru tarhanayı yolladığından yapılışınıda öğrenmedim.Ah bu büyükler bizi tembelliğe alıştırdılar.Canım bu salçayı aynen senin gibi yapıyorum fakat kavonoza salamura gibi yapmıyorum.Biberi fırında közlüyor ve soyup dometesle robota attıktan sonra pişiriyorum.Soğuyunca da normal kavanoza dolduruyorum,bir de üzerine yağ gezdiriyorum.Yemek ve ekmek soslarında güzel oluyor.Ama ben az yapıyorum da ondan çabuk tükeniyor.Yani hemen bozulmuyorlar.Mis gibi kokusuna bayılıyorum ev salçasının. Ben daha çok domatesi soyup,dondurucuya torbalıyorum,o bana kışın daha çok gidiyor.Arkadaşım senin marifetlerin karşısında biraz şaşırıyorum.Ne diyeyim ekmek çeşitlerin harika,salçalar tarhanalar harika....Kolay gelsin işlerinde,hoşcakal.
YanıtlaSil