7 Mayıs 2013 Salı

Kıymalı, yoğurtlu makarna


Bahar geldi, cümle alem blogunda baklalar, enginarlar, taze fasulyeler, otlarla tarif veriyor. Ben yine makarna tarifi veriyorum; daha da vereceğim.  Bizde böyle şekerim:))
 Napayım çocuklar seviyor, ben de seviyorum da......istemem yan cebime koy halleri:)
Yiyin arkadaşlar, candır karbonhidrat; yiyen dikilir, yemeyen yıkılır. Gerisi size kalmış, hiiiiç sorumluluk almam, ucunu kaçırıp michelin lastiklerindeki maskot adam gibi olmaya gayret  de etmeyin(m) yani.


  • Malzemeler ve ölçü vermeye gerek yok. 
  • Kıymayı iyice kavuruyorum,  sevenler kuru soğanlı da kavurabilir. Yağ atmadım, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon kattım.
  • Tencereye yağı koyup makarnayı boşallttım, şehriye gibi kavurdum. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ( dikkatli eklemek lazım, sıçrıyor) yumuşayıncaya kadar pişirdim. 
  • Tabağa makarnayı , üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt koyuyorum.
  • Onun üzerine kavrulmuş kıyma koydum.
  • En üstte de  azıcık yağda salça kavurup , suyla incelttim, onu döktüm. Ya da sadece kızdırılmış tereyağına , pul biber nane ekleyip döküyorum.
Kıyıp iki dal maydanoz da kataymışım süs olsun diye iyi olurmuş. Kızların canı sağolsun acından ölüyoruz diye nazlanmasalardı o da olurdu. 
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

7 yorum:

  1. bizde makarnayı böyle çok severiz tabak tabak yeriz elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bu akşama bizde spageti vardı,en çok onu seviyoruz biz ,küçük hanım salçalı,ben lorlu,tereyağılı severim ,ama olsa seninkisini de alırım ,ellerine sağılık canım ve afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Elif'im,gerçekten kıymalı soslu çok güzeldir ama ben ayrı ayrı sos hazırlamıyorum,kıymanın içine Allah ne verdiyse atıyorum.Ellerine sağlık,öbürlerini de görelim şekerim.Öptüm.

    YanıtlaSil
  5. bence de yani,bol bol yemelidir,top top et olmalıdır:)
    ne yalan söyleyim bayılıyorum her türlüsüne,
    ellerine sağlık şekercim,patates kekini kaçırmışım,hem onu hem makarna tabağını aalıp kaçar şeri,
    bide öper...

    YanıtlaSil
  6. Benim tatlı arkadaşım, bir tarif bu kadar mı keyifli anlatılır. Okurken hem güldüm hemde canımın makarna çektiğini fark ettim:)
    Ben kavurarak hiç yapmamıştım. Pilav gibi yani. Mutlaka ilk makarnada böyle yapacağım. Sonucu çok merak ediyorum.
    Söz dikkat edeceğim, lastik firması mankeni olmamak için:))
    Öpüyorum seni benim kıymetli arkadaşım...

    YanıtlaSil
  7. Oh sevilmez mi bu :) Bizim yalancı mantımız :) Enginarı da çok severim ama. İzmir'li olunca aksi olmuyor işte :)) Ellerine sağlık güzel Elif'im.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)