Geçen yıl yapmıştım (burada) bu turşuyu, o zamanda söylemiştim şekeri fazla gelmişti. Havuç ve kırmızı biberin verdiği tatlılık yeter diye düşünüp bu yıl şeker katmadım. Bir de közlenmiş patlıcan kattım. Daha çok sevdik.
Malzemeler:
· 2 kg domates
· ½ kg kırmızı biber
· ½ kg acı top biber
· ½ kg havuç
· 1/2 kg patlıcan
· ½ çay bardağı sirke
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· Yarım baş sarımsak
· Yeteri kadar tuz
Malzemeler.
· Domates ve kırmızı biberi rondoda irice çektim, havucu incecik rendeledim. Yağ ve tuzu katıp iyice kaynattım.
· Küçük doğradığım sarımsakları ve közleyip iyice ufak doğradığım patlıcanları kattım.
· Saplarını ayıkladığım top biberleri katıp yumuşamaya yakın sirke ekledim. 10 dakika kadar daha kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurdum. Yeni kapak takıp ters çevirdim, soğuyana kadar kıpırdatmadım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Ellerine sağlık Elifciğim. Sağlıkla yeyin inşallah.
YanıtlaSiluzun zamandır bloguna ugramamıştım Elif'çim.ben turşuyu çok seven biri olarak sabah sabah aç karna bile olsa bu kavanozu yerdim yani:(.görüntüyü sevdim.ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım hoşgeldin, biberleri değil ama sos kısmı kahvaltıda bile gider. Teşekkürler
Silellerinize sağlık elif hanım afiyetle sağlıkla yemeyi nasip etsin MEVLAM,bende soslu biber turşusu yaptım ama sizin bu güzel tarifinizide denemek isterim içinde havuç ve patlıcan gerçekten değişik geldi,selamlar sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler, amin canım. Deneyin beğeneceğinizi tahmin ediyorum, sevgiler.
SilOi querida, obrigado pela visita!!
YanıtlaSilMárcia
elif abla seni çok özledimmmmmm ulısa gelmiyormusun uğra bir kahve içelimm canım benim telefonunda yokmuşşşşşşş olsa arayacaktım az önce googleda senin sevimli patiklerini görünceee aklıma düştünnn çokkk öpüyorummmmmmm
YanıtlaSilSeceeeeen ben de seni çok özledim;)
SilEllerinize sağlık ,afiyet olsun...
YanıtlaSilteşekkürler
Silçok güzel görünüyor ellerine sağlık. bende çok severim turşuyu afiyetle yiyin
YanıtlaSilelifcim selamlar bakıyorumda kışlıklar tüm hızla gidiyor sana anca gelebildim ama okuma listemde gördüm seni bi hazırlık bi hazırlık çalışkan arkadaşım benim afiyetle yiyin insalah bende habire turşu yapıyorum yazlıkta ayrı var kaldı gidip alıcam sonra burda ayrrı ne zaman yiyeceksek bu kadar turşuyu....değişik bir tarif seninkide eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilHoşgeldin , ne güzel yazlıkçılar dönmeye başladı, bloglar şenleniyor. Teşekkürler.
Sil