Çok severim bu yemeği, ertesi güne kadar dinlenmiş olacak , serin serin , kıyılmış maydanozla ve limon sıkılmış olacak.
Malzemeler:
- 1t kg taze barbunya
- 1 kuru soğan
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2-3 olgun domates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 fincan zeytinyağı
- yeterince tuz
Yapılışı:
- Barbunyaları ayıklayıp 10 dakika kadar haşlayıp süzdüm.
- Soğanı küçük doğrayıp yağda şeffaflaşana kadar kavurdum.
- Küp küp doğradığım havuçları ve küçük doğradığım sarımsakları katıp 2-3 dakika kadar kavurdum.
- Küp küp doğradığım patatesleri de katıp tencerenin dibine yapışmadan biraz kavurdum.
- Barbunyaları ve şekeri katıp biraz çevirdim.
- Küçük doğradığım domatesleri katıp 1 çay bardağı da su katıp barbunyalar yumuşayıncaya değin pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
Zeytinyağlılardan en sevdiğim barbunya plakidir. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
Teşekkür ederim, siz de çok güzel yaparsınız.
SilÇok sevdıgım bir yemek,ellerine saglık.Tabaktaki halıne baktıkça içim açıldı valla tablo gibi.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silben de çok severim, ellerine sağlık.
YanıtlaSiltam zamanında geldi bu tarif, bugün barbunya yapmayı düşünüyordum eline sağlık nefis görünüyor canım..
YanıtlaSilteşekkürler canım, çok güzel yapacağına inanıyorum.
Silhemen tarif defterime kaydettim, ilerde denemek üzere :) ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilteşekkürler canım, şimdiden afiyet olsun.
Silellerinize sağlık cok lezzetli görünüyor banada beklerim sevgilerr
YanıtlaSilellerinize sağlık cok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilEliiiiifffffff,
YanıtlaSilÇok severim barbunyayı.
Sanki kokusu geldi yav.
Canım çekti.
Ellerine sağlık canım arkadaşım.
Sevgilerimle...
Canım bu yayın sanki barbunya anketi gibi oldu, herkes seviyormuşTeşekkürler, öptüm canım:)
SilCanımcım, hamaratım. Tekrar buluşmak ne güzel. Çok özlemişim canım arkadaşım.Ben yokken bir sürü güzel şey yapmışsın. Şipşak reçeller, kışlık hazırlıklar, ekmek torbaları. Ellerine sağlık olsun canım. Çok çok öpüyorum, kucak dolusu sevgilerrrrr.
YanıtlaSilCanımcım hoşgeldin, sayfamı gönlümü şenlendirdin, Sevgiler gönderiyorum.
SilBu yemeği sevmeyen varmıdır acaba? çok güzel tarif etmişsin, ellerine sağlık...
YanıtlaSilGördüğüm kadarıyla yok Nilgün'cüm, teşekkürler.
SilYaz kış bıkmadan yediğim yemek.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHaklısın, her mevsimin yemeği, teşekkürler.
Silbayılırım,
YanıtlaSilyaz kış bıkmadan yerim:)
Teşekkürler
SilAllahhh derim ben de Elifim :) Yanında da sıcak ekmek olsun. Bir ekmek gider yani... Gider mi ?? Gider gider :)) Güzel ellerine sağlık.
YanıtlaSilOhh götür Ahum kim tutar seni, teşekkürler
SilElif'cim bende bayılırım barbunyaya.Annemin yanında okurken bana para verir Kızılay'daki Gimadan şunları bunları al derdi.Dediklerini alırdım da her seferinde barbunya paketide eklerdim.Artık anneannem dayanamadı, kızım ne yapıyorsun her yer barbunya dedi.Ne bileyim barbunyanın şişip çok olacağını.Takii evlenip yemek yapmaya başlayınca öğrendim çoğaldığını.Ne zaman yesem,görsem aklıma gelir.O gün, bugün severim bu yemeği...Ellerine sağlık görüntü tam yemelik:))
YanıtlaSilSiboş'um şimdi Gima'nın yerinde yeller esiyor. Şimdi ne var bilmiyorum bile...
SilEvlenip mutfak sorumluluğunu alınca , neler öğrendik neler ,değil mi?
Bu yayın barbunya sevenler kulubü oldu sanki:)
Sevgiler gönderiyorum:)
Elinize sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkürler, hoşgeldiniz:)
SilÇok severim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil