16 Eylül 2012 Pazar

Barbunya pilaki



Çok severim bu yemeği, ertesi güne kadar dinlenmiş olacak , serin serin , kıyılmış maydanozla ve limon sıkılmış olacak.

Malzemeler:

  • 1t kg taze barbunya
  • 1 kuru soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 olgun domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 fincan zeytinyağı
  • yeterince tuz
Yapılışı:
  • Barbunyaları ayıklayıp 10 dakika kadar haşlayıp süzdüm.
  • Soğanı küçük doğrayıp yağda şeffaflaşana kadar kavurdum.
  • Küp küp doğradığım havuçları ve küçük doğradığım sarımsakları katıp 2-3 dakika kadar kavurdum.
  • Küp küp doğradığım patatesleri de katıp tencerenin dibine yapışmadan biraz kavurdum.
  • Barbunyaları ve şekeri katıp biraz çevirdim.
  • Küçük doğradığım domatesleri katıp 1 çay bardağı da su katıp barbunyalar yumuşayıncaya değin pişirdim. 
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.

29 yorum:

  1. Zeytinyağlılardan en sevdiğim barbunya plakidir. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, siz de çok güzel yaparsınız.

      Sil
  2. Çok sevdıgım bir yemek,ellerine saglık.Tabaktaki halıne baktıkça içim açıldı valla tablo gibi.

    YanıtlaSil
  3. ben de çok severim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. tam zamanında geldi bu tarif, bugün barbunya yapmayı düşünüyordum eline sağlık nefis görünüyor canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, çok güzel yapacağına inanıyorum.

      Sil
  5. hemen tarif defterime kaydettim, ilerde denemek üzere :) ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, şimdiden afiyet olsun.

      Sil
  6. ellerinize sağlık cok lezzetli görünüyor banada beklerim sevgilerr

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık cok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Eliiiiifffffff,
    Çok severim barbunyayı.
    Sanki kokusu geldi yav.
    Canım çekti.
    Ellerine sağlık canım arkadaşım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bu yayın sanki barbunya anketi gibi oldu, herkes seviyormuşTeşekkürler, öptüm canım:)

      Sil
  9. Canımcım, hamaratım. Tekrar buluşmak ne güzel. Çok özlemişim canım arkadaşım.Ben yokken bir sürü güzel şey yapmışsın. Şipşak reçeller, kışlık hazırlıklar, ekmek torbaları. Ellerine sağlık olsun canım. Çok çok öpüyorum, kucak dolusu sevgilerrrrr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım hoşgeldin, sayfamı gönlümü şenlendirdin, Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  10. Bu yemeği sevmeyen varmıdır acaba? çok güzel tarif etmişsin, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüm kadarıyla yok Nilgün'cüm, teşekkürler.

      Sil
  11. Yaz kış bıkmadan yediğim yemek.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, her mevsimin yemeği, teşekkürler.

      Sil
  12. bayılırım,
    yaz kış bıkmadan yerim:)

    YanıtlaSil
  13. Allahhh derim ben de Elifim :) Yanında da sıcak ekmek olsun. Bir ekmek gider yani... Gider mi ?? Gider gider :)) Güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh götür Ahum kim tutar seni, teşekkürler

      Sil
  14. Elif'cim bende bayılırım barbunyaya.Annemin yanında okurken bana para verir Kızılay'daki Gimadan şunları bunları al derdi.Dediklerini alırdım da her seferinde barbunya paketide eklerdim.Artık anneannem dayanamadı, kızım ne yapıyorsun her yer barbunya dedi.Ne bileyim barbunyanın şişip çok olacağını.Takii evlenip yemek yapmaya başlayınca öğrendim çoğaldığını.Ne zaman yesem,görsem aklıma gelir.O gün, bugün severim bu yemeği...Ellerine sağlık görüntü tam yemelik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siboş'um şimdi Gima'nın yerinde yeller esiyor. Şimdi ne var bilmiyorum bile...
      Evlenip mutfak sorumluluğunu alınca , neler öğrendik neler ,değil mi?
      Bu yayın barbunya sevenler kulubü oldu sanki:)
      Sevgiler gönderiyorum:)

      Sil
  15. Çok severim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)