2 Aralık 2011 Cuma

BOL ÇİKOLATALI CANIMCIMM KURABİYESİ


Bu tarifi benim tatlı arkadaşım (adı bende saklı) Sevgili Beyaz Hanımeli'nde görür görmez yaptım.Çok seviyorum arkadaşımı, üstelik sanaldan gerçeğe dönmüş bir arkadaşlık. İyi ki varsın canımcımm, teşekkür ederim:)
Tam bana göre böyle bitter çikolatalı bir şeyi tattığımda tuhaftır ama damağımdan öte beynimde hissediyorum.  Benim de afyonumu bitter çikolatalı, kahveli, kakaolu lezzetler patlatıyor demek ki...

Malzemeler:
  • 100  gr bitter çikolata ( hem de %70 kakaolu olanından kullandım)
  • 100 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker (yoktu kullanmadım)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker ( esmer şeker olmayınca tam 1 bardak kullandım)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 3 bardak un ( yumurtaların küçüklüğünden galiba 2,5 bardak yetti)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı:
  • Tereyağ ve çikolatayı kısık ateşte erittim.
  • Kahve çikolatayı katıp karıştırdım.
  • Şekeri ve yumurtaları katıp karıştırdım.
  • Unu , kabartma tozunu, karbonatı ,fındığı katıp ele yapışmayan , yumuşak bir hamur yoğurdum.
  • 160-170 derece ısıtılmış fırında 10- 12dakika pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

14 yorum:

  1. Canımcım, ne çok mutlu ettin beni bilemezsin. Güzel yüreklim, ellerine, yüreğine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. İyi ki varsın canımcım. Çok çok öpüyorum ve kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. çokkkkk güzel görünüyo karnım da acıktı benim ama :( eline sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık Elifcim, ben de dosyama ekledim:)))

    YanıtlaSil
  4. çikolata varsa bende varım ellerinize sağlık mutlu haftasonları:)

    YanıtlaSil
  5. benim ikiletaayı:)) çok seven kızlarıma yapmalı bunlardan..ellerine sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. canım benım ellerıne sağlık cok guzel olmuş çayımı aldı geldım sen bana bu güzel kurabıyelerden ikram et,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. kurabıyeyı sormuşsun top yapıp yassılastırdıktan sonra kurabıyenın uzerıne catalla bastırıyoruz hamur çatala yapışmasın dıye bu işlemı yapmadan once her defasında catalı suya batırıyoruz,dilersen şeker miktarını arttırabılırsın,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ne vardı canım şimdi kahvemin yanında bir tanecik olsaydı....
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. verdiğin her tarifi not ediyorum bakalım ne zaman fırsat bulucam ama ilk sırada Dolgu Kek var:)

    YanıtlaSil
  10. Hım
    nefis
    lezzetinden çatlamış bunlar :))
    ellerine sağlık canım.......
    Henüz senin şu dolgulu kekini yapamadım ama aklımda ilk fırsatta mutlaka denicem liste başında tarifin :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Afiyetler olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Elif'ciğim. Seni nasıl kaçırmışım anlamadım:( Tabii ki memnuniyetle izleyeceğim:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bunu denemek isterim ama granül kahve nedir?
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Gönül Çelen, nescafe gibi suda eriyen kahvelerden canım, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)