24 Eylül 2011 Cumartesi

KUŞBURNU KURUTUYORUM

Geçen hafta sonunda ailecek Beynam Ormanları'na pikniğe gittik. Şehir merkezine yakın ve doğal oluşu çok güzel. Çeşmeler konmuş, wc var ama  berbat haldeler. Hem belediye ilgilenmiyor, hem insanımsılar hor kullanıyor. Allahtan kapıdaki görevli ihtiyacınız olduğunda buraya gelin dedi.
Neyse kendimize bir yer beğendik,  malzemeleri arabadan boşalttık, kahvaltı için çay koydum.
 Çay kaynayana değin kızlar ve eşim hamakları ve sofrayı kurdular.Ben her zamanki gibi bir çöp poşeti alıp genişçe bir alanın çöpünü topladım. Çevresine böyle zarar vermek isteyen bir kısım insanımsı yararıkları hiç anlamıyorum. Aslında anlıyorum çevreye saygı emek gerektiriyor, bu emeği göstermek onlara angarya hatta enayilik gibi geliyor.İnsan desem ,bana yazık; hayvan desem, kurda ,kuşa, börtüye, böcüğe yazık.Oysa kapıdan girerken kocaman bir çöp poşeti veriyorlar.
Rüzgarın hışırtısı, kuşların sesleri arasında kahvaltımızı ettik, keyif çaylarımızı yudumluyoruz ki , iki arabalık bir grup geldi. Çıkardıkları bağrış çağrış sesler şimdi biter, sonra biter derken ....açtılar cıtak cıstak oyun havalarını , döktürdüler. Ohh sonunda kapattılar , yaşasın sessizlik derken , meğer sırada uzuuun uzuuun halay havaları varmış. O da bitti en bağrıyanığından arabeske geldi sıra...
Kimseye haksızlık etmek istemem ben de çok severim müziği, hele de türkülerimizi. Ama benimle aynı anda ve aynı yüksek volümde dinlemek istemeyenler olabilir değil mi?
Zaten dersleri çoktan başlamış olan kızlara ,bir değişiklik olsun diye gelmiştik oysa. Küçüğüm en sonunda bayrak kaldırdı ya eve gidelim, ya da ormanın en ıssız yerine deyince  büyün malzemeleri palas pandıras toplayıp nisbeten daha ıssız bir yere taşındık. O kadar ıssız değilmiş bizden önce keşfedilmiş, çünküüüü yinee bir hayli çöp topladım.
Neymiiş biz asosyal bir aileymişiz, hepimiz bu karara vardık:))
Günün geri kalanı güzeldi, bu kuşburnularıda ormandan topladık. Küçükken annem böyle kolye gibi dizilmiş alıç alırdı, boynumuza takılı oyun oynar hem de yerdik. Ordan aklıma geldi böyle dizip kurutmak, kışın ıhlmur demlediğimde içine atarım.
Dilerim doğa canavarları galip gelmez, bizden sonraki nesillerde kuburnunu, ahlatı, böğürtleni dalında görüp toplayabilirler...
Sağlıcakla içmek dileğiyle:)

12 yorum:

  1. Doğaya,diğer insanlara saygı içten gelir,eline çöp torbası tutuştursan da,nezaket kuralları dersi versen de kalbiyle beyniyle inanmazsa faydası olmaz maalesef.

    YanıtlaSil
  2. kuşburnular kışın soğuk günlerde içini ısıtır inşallah..

    YanıtlaSil
  3. ne hoş cnm kış gelsede şöyle bir sıcak sıcak çayları keyifle içebilsek sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Doğa çok cömert ama değerini yeterince bilemiyoruz.

    Ne kadar da hoş bir rengi varmış. Mercan kırmızısı. Kolye diye takasım geldi:)

    YanıtlaSil
  5. güzel bir pikniği berbat edeceklermiş nerdeyse, etraf aynı tür müzikten hoşlanmayabilir bence büyük saygısızlık.Aslında piknikte müziktense doğayı dinlemek çok daha güzel.Kuşburnu kurutman iyi olmuş, iyi fikir.

    YanıtlaSil
  6. Erguvan vakti haklısın içten gelmeli,

    Emine inşallah,

    fikir projeleri sık dişini az kaldı,

    Begonvilli Ev gerçekten mercana benziyor, aklıma gelmemişti,

    Noblesse ben de aynı fikirdeyim ama


    Hepinize teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. severim kuşburnunu şifa olsun inşallah

    YanıtlaSil
  8. Canım benim, ne güzel anlatmışsın. İnsanları anlayamıyorum ben de. Neden bir insan oturduğu yeri pisler.Bu sene plajda gördüklerimiz anlatsam inanmazsın. Çocuk bezine kadar her türlü pislik vardı. İnanamadım gerçektende. Bir insanın bu kadar duyarsız, bu kadar saygısız, bu kadar pis olabileceğini aklım almıyor inan.
    Ama kuşburnu kolyen harika olmuş. Boncuklardan yapılmış gibi duruyor. Ellerine sağlık canımcım. Afiyetle tüketin inşaallah. Çok öpüyorum,kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık evet kışlıkda yapmalı deyilmi hamarat hanımlar kışıda düşünür bloğuma bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canan sağol canım,

    Canımcım ne desen inanırım , sağol

    Asiye işte elimden geldiğince yapıyorum, tabi gelirim.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, fotoğraftaki renklere bayıldım. Marmeletini çok severim. İyi günlerde tüketin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. sare marmeletını sağolsunlar memleketten gönderiyorlar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)