23 Temmuz 2011 Cumartesi

TAZE FASULYE KAVURMASI


Yazın gelmesi, internet sözleşmesinin yenilenmesi , oydu buydu derken ne blogumu güncelleyebiliyorum ne sizlere gelebiliyorum. Sanırım biraz daha böyle devam edecek, ya da kimbilir kendimi yalancı çıkarırım.
·         Taze fasulye kavurmasını sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, bazıları kahvaltıda bile çok seviyor. Şöyle bir gün önceden yapılıp dinlenmiş olursaJ
Malzemeler:
·         1 kg taze fasulye
·         1 kuru soğan
·         1-2 diş sarımsak
·         2 olgun domates
·         Tuz, zeytinyağı, pul biber, karabiber
Yapılışı:
·         Tercihen şeker fasulyesini ya da Karadeniz’in yassı ve upuzun fasulyesi oluyor ( olsa iyi olurdu)ayıklayıp küçük küçük doğradım.
·         Küçük doğranmış kuru soğanı 2-3 kaşık yağda yakmadan ağır ağır kavurdum. Böylece soğanın şekeri ortaya çıkıyor ilave şekere gerek kalmıyor.
·         Sarımsağı da ekleyip çok beklemeden fasulyeleri kattım, kapağını kapadım arada karıştırdım.
·         Şansımıza fasulyenin cinsi güzelse neredeyse kendi suyunda pişiyor. Suyunu çektiğinde hala diriyse ya biraz sıcak su ya da domatesi daha fazla ekleyerek pişmesine devam ettiriyorum. Burada domatesin tadı önemli ekşiyse çok domates katmak yemeği ekşi yapıyor. En iyisi biraz sıcak su ve o da çekince domates eklemek.
·         Domatesi kattığımda , tuzunu ve baharatını da katıp azıcık domateslerin erimesini bekliyorum, işlem tamamdır.
·         Kendi kabında kapağı kapalı ılık hale gelince hemen dolaba kaldırıyorum, malum yazın dışarıda soğutmak imkansız ve tehlikeli.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ

4 yorum:

  1. Elinize sağlık.Güzel bir yaz yemeği olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Bende yaparım...Çok güzel oluyor.
    SEvgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Elif'cim merhaba bu yemeği Ankara'da yaşarken sıkça yapardım. Hafif olduğundan severim, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. İşte bunu yapıyorum... Bahçemde fasulye yetişiyor, bir kısmını turşu yapıyor, kışın kavurmasını yapıyorum:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)