12 Aralık 2010 Pazar

BİR FİNCAN KAHVE VE SİYANÜRLÜ KARPUZLAR

Bir süre önce televizyonda gördüm, İstanbul’da bir kahvehanede odun ateşinin kızgın külünde fincanda kahve pişiriliyordu. Ben de evde küçük ocakta aynı yöntemi denedim oldu.
  • 1 tepeleme çay kaşığı kahveyi ve mutlaka toz şekeri ve suyu fincanda iyice karıştırıp, küçük ocağa koydum. Bu orta şekerli bir kahve yani 2 çay kaşığı toz şeker kullandım.
  • Kısık şekilde çok az karıştırıp pişirmeye başladım. Çok karıştırmamalı acır yoksa.
  • Köpürmeye başlayınca ocağın altını kapattım.
  • Fincan sıcak olduğundan tam köpürmeden ocağın kapatılması lazım, malum taşabilir.
Bu kahve Gönülçelen’in olsun, borcum var çünkü  :)
Geriye ya sakin bir yere oturup, keyifle; ya da ülkemde , dünyada neler oluyor diye düşünerek, muhasebe yaparak içmek kalıyor.

Siyanürlü karpuzlar
Bir karpuz tarlası olan çiftçi her akşam tarlasına çocukların dadandığını ve birkaç karpuzun eksildiğini fark etti. Bir süre düşündükten sonra, tarlaya bir uyarı levhası koymaya karar verdi:
“Dikkat! Karpuzlardan birine siyanür enjekte edildi!”
Ertesi akşam çiftçi karpuz yiyemeden kaçan çocukları keyifle izledi. Bir hafta sonra, çiftçi tarlasında geziyordu. Karpuzlarını denetleyerek eksik olmadığını düşünürken gözü kendi levhasının yanına konan bir levhaya ilişti:
“Şimdi o karpuzlardan iki tane var!”
---
Hukuk herkes içindir. Özellikle ……………….
Ferah kahveleriniz olsun efendim:)

11 yorum:

  1. Amanın bu çok güzel bir kahve...Bu kahvede su var mı?arkadaşım.Süper görünüyor.Mis gibi burnuma geldi kokusu.Ben hep kesme şeker kullanırım kahveye.Birde ne kadar ilginç fincanda pişirmek.Kırılmıyor demek.Bende deneyeyim.Çok güzel bir süpriz oldu benim için.Ben evimin camında içtim bu kahveyi.Hava çok soğuk.Çok teşekkür ederim.Hikayeyide okudum.Eline emeğine sağlık.
    İnşallah bu kahveyi bir gün karşılıklı içmek nasip olur.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Nasıl da güzel köpüklü olmuş. Keyifle iç inşallah .
    Öykü için teşekkürler. Haklısın hukuk herkese gerekli.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Canımcım, ne kadar ilginç bir kahve pişirme yöntemi. İlk defa duydum. Ne de güzel görünüyor. Köpük köpük. Afiyet olsun canımcım. Merak ettim,fincanın çatlama riski yok mu peki? Öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sabah kahvemi içmezsem hep kendimde bir eksiklik hissederim. Hikaye paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Şanslı beğenmene sevindim, inşallah:)

    Birgül, ben teşekkür ederim:)

    Canımcım, fincanlar 250 derecede sırlanıyor, yüksek ısıya alışkınlar yani, teşekkürler:)

    Sendepişir, keyifli kahveler olsun, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Hiç bilmiyordum, doğruya tencerede de kek yapıyorlar değil mi? Hiç aklıma gelmemişti. Çok sağolasın canımcım. Çok öpüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Öyküye bayıldım:)))
    Kahveye gelince, ne yaparsam yapayım şöyle bol köpüklü bir kahve tutturamam. Vallahi kokusu burnuma geldi desem yalan olmaz, ellerine sağlık olsun. Bir de böyle deneyeyim, belki olur.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili elifin terazisi,

    Öyküyü çok sevdim, hukuk herkese lazım da şimdilerde zararlarına gördükleri maddeleri bazen zorla, bazen de hileyle değiştiriveriyorlar.

    Dostluklarınız kahve tadında yıllarca sürsün...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Canımcım, ben defalarca denedim, birşey olmadı,

    Dokuzuncubulut, deneyim bakalım,

    Aysema, bizim ülkede olmaz böyle şeyler, o memlekei babasının yarlası gibi yönetenlerde olur:)

    YanıtlaSil
  10. Ah ah nedir bu fincanların siz hanımlardan çektiği :))))

    YanıtlaSil
  11. Hazar, oysa kahveyi eşim içmişti, hoşgeldiniz:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)