21 Haziran 2009 Pazar

TİRAMİSU



Tiramisunun iyisi, gerçeği pandispanyadan mı yoksa kedi dili bisküviden mi olur? Bilmiyorum ama ben bu kez fincan kekle yaptım; süper oldu vallahi...



Malzemeler:
  • Fincan kekler tarifi burada
  • kakao
Krema malzemeleri:
  • 4 bardak süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
Islatma malzemeleri:
  • 1 çay fincanı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı nescafe
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı acı badem likörü (şart değil)
Yapılışı:
  • Kremayı pişirip soğuttum.Labne peyirini ekleyip iyice çırptım.
  • Fincan kekleri halkalar halinde kestim.
  • Islatma malzemelerini hazırladım.
  • Borcama bir sıra kek (üzerini ıslatma malzemesi ile ıslattım) sonra krema sırasıyla üç sıra döşedim.(kabımın büyüklüğü ve malzemelerimden bu kadar çıktı)
  • Kakaoyu bir süzgece koyup, üstteki krema tabakasına bolca eleyerek serpiştirdim.
Soğuyunca servise hazır .Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. merhabalar,aranıza yeni katıldım bana İlk Hoşgeldin diyen bloglardan birisisiniz.Hoşbulduk.Ben de sizi bloğuma bekliyorum artık.Ortak zevkleri olan insanların buluşması çok güzel.Bu arada Tramisu da çok güzel gözüküyor.Görüşmek üzere sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)