Hazırlayıp dundurucuya atıyorum. Pilavda , çorbada nerde istersem kullanıyorum. Et , balık, kemik suları hatta sebze suları bu şekilde el altında oluyor.
Esasen malzemelerin yağda sotelenip tam 24 saatte kısık ateşte kaynaması gerekiyormuş ama ev şartlarında bana uymaz. O koku evden 24 günde çıkmaz.
Malzemeler:
- Et, tavuk, kemik, balık (ne suyu yapmak istersem)
- Tuz, tane karabiber, defne yaprağı, biberiye
- 1 kuru soğan, 1-2 sarımsak, 1 havuç, 1-2 dal kereviz, 1 pırasa
- Buz poşetleri
- Tüm malzemeleri üzerini geçecek kadar suyla düdüklü tencerede yarım saat haşlıyorum.
- İnce süzgeçten geçirip bir gece buzdolabında bekletiyorum.
- Ertesi gün tüzeydeki donmuş yağı alıyorum.
- Jöleleşmiş suyu açılana kadar ısıtıyorum.
- Buz poşetlerine doldurup dondurucuya kaldırıyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Afiyetler olsun
YanıtlaSilellerine sağlık
en doğrusunu en sağlıklısını yapıyorsun.......
çok güzel ama,ben bu poşetlere bayıldım:)
YanıtlaSilnerden bulabilirim canım?
afiyetle tüket..
sevgiler...
:)
Birtutamkekik'cim, buz poşeti diye satılıyor. Marketlerde genelde buzdolabı poşetleri, fırın kağıtları, steç folyo satılaan reyonlarda bulunuyor. Cook marka, başka marka varmı bilmiyorum. Teşekkürler:)
YanıtlaSilaaa çok ii fikir sağol canım yaaa.buz poşetlerine de bayıldım daha önce görmemiştim.bir ricada bulunucam bloğuma gelip reklamlara bir kere tıklarsan çok sevinirim.bu desteğe ihtiyacım var...sevgiler..şimdiden çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilbende genelde tavuk suyumu mutlaka buzlukta bulundururum,hem sağlıklı hemde daha lezzetli oluyor,ellerine emeğine sağlık..
YanıtlaSilSözde aylardır yapacağım:) Hala bekliyorum yapmak için, neyi bekliyorsam :) Ellerine sağlık arkadaşım. Afiyetle tüketin. Sevgiler.
YanıtlaSilçok iyi düşünmüşsünüz ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen de yaptıkça soğutup pet bardaklara dolduruyorum.Hazır almamaya çalışıyorum.
YanıtlaSilSevgiler.
ellerine sağlık.. bende böle yapıorum hatta küçük kapaklı plastik kaselere koyup kullanıp atıorum.. çok kullanışlı oluo.. çoğunlukla tavuk suyu yapıorum..
YanıtlaSilBUZ POSETLERINDE HAZIRLAMAN NE GUZEL BIR FIKIR ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilSU BULYONLARI HIC SEVMIYORUM TAZE TAZE HAZIRLAMAK EN GUZELI
Buz poşetlerini bende bilmiyordum.Bir ara plastik çubuk dondurma kaplarına yaptım, hoşuma gitmedi.Bu fikri sevdim.Birde senin tarifine göre yapayım Elifciğim.Paylaştığın için çok teşekkürler..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilAy görüntüsü pek şirin olmuş.
Çok da sağlıklı olmuş. Kullanması da kolay. Pişirdiğin her yemek için istediğin kadar kes al. Becerikli arkadaşım benim.
Sevgiyle kal.
bende koyuyorum buzluga cok pratık oluyor canım guzel bır bılgı paylasmıssın ellerıne sağlık,sevgıler
YanıtlaSilBende ya buzluk kalıplarında ya da şeffaf plastik bardaklarda donduruyordum.
YanıtlaSilEline emeğine sağlık.Buzluk poşeti hiç aklıma gelmemişti.
Hatırlattığın ve paylaşımın için teşekkürler canım.
Sevgilerimle...
Ben de yaparım bunu Elif'cim. Herşeyin lezzetini getiriyor. Malum artık hazır bulyon kullanamıyoruz. İyi geceler :)
YanıtlaSilKomşum da limon suyunu yapıyor böyle. Buz poşeti olduğunu bilmiyordum ben. Ona da soramamıştım. Mutfakla anca bu kadar ilgili olunca bilmem tabii.
YanıtlaSilBenim neyim eksik ben de yaparım artık :)
Sağ olasın pratik bilgi için :)
çok güzel bir fikir poşetin şeklide cok iyi dolapta yer tutmaz
YanıtlaSilbende yapıyorum böyle sağlıklı ve pratik oluyor allah ağız tadıyla yemek nasip etsin
YanıtlaSilElif'im harikasın arkadaşım.Torbaları görünce buraya daldım...Ben normal poşet yerine bu torbalardan bir kaç kere yanlışlıkla aldım.Her seferinde sinirlenip ya atıyor ya da yakınsa market değiştiriyordum.Hatta yanlış basmışlar diyordum ilk zamanlar.Sonra buz amaçlı olduğunu anladım.Ama bu yöntemi sende öğrendim,çok güzel yaa.
YanıtlaSilBuz poşetleri iyi fikir hakikaten.
YanıtlaSilBiz küçük küçük plastik kaplara koyarak saklıyorduk buzlukta.
Bu fikir daha pratik.