Bu bir İngiliz ekmek çeşidi , rosto yanında ikram ediliyormuş. Bizim damak tadımıza göre kahvaltıya yakışan bir lezzet diye düşünüyorum. Bu tarifi ilk gördüğümde sadece ekmek kabuğundan oluşması cezbetti, yani içi boş ekmekçikler. Belki fırında daha düşük ısıda tutulursa kabukları benim sevdiğim gibi gevrek olabilir. Bu içi boş ekmekçikleri ( koca kafalar) pişirirken kalıplar esasında rostonun yağlı suyuyla yağlanıyormuş.
Ben yarım ölçü yaptım .
Cep telefonuyla çekilmiş fotoğraf biraz bozuk oldu:(
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 cup süt ( 240 mililitre civarında)
- 2 cup un
- 1 çay kaşığı tuz
- tereyağ
- yumurtaları robotta yarım dakika çırptım,
- sütü ekleyip yarım dakika çırptım.
- unu ve tuzu katıp iki dakika çırptım.Kremamsı bir hamur elde ettim.
- küçük kalıplara (varsa teflon olanlar ) leblebi kadar tereyağ koydum. 200 derece fırında ısıttım. Çıkarıp yağı fırça yardımıyla her tarafına sürdüm, hamuru ağzına kadar döküp yine fırına verdim.
- 30-40 dakikada nar gibi kızarmış içi boş ekmekçiler hazır.
- İçlerine peynirle yapılan salatalar koyup ikram etmek şık olabilir.
Bu tarifi "çay kahve bahane" etkinliğinin şimdiki evsahibi Özlem'e gönderiyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
eline sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilAdını duymuştum ama ekmek olduğunu bilmiyordum,dediğin gibi kahvaltıya daha uygun görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilBen içine tereyağ sürsem tulum peyniri koysam yeseeem nekadar güzel olur:))ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler
YanıtlaSiletkinliğe katılımınız içöin çok teşekkürler tarifnizi aldım ve yayında sevgiler
YanıtlaSilBen buna bayılırım, İngiltere!de oğlum okumuştu , o yüzden en iyi bildiğim tatlardan. Hatta orada gerçekten de geleneksel ingiliz tabağında gelir, rozbif ve yanında yorkshire puding. Zaten ingilizlerin birde fish and chips lerinden başka neleri var ki.
YanıtlaSilBu arada metal muffin kaplarında pişirdiklerini görmüştüm.Bizim krem karamel kalıpları gibi ,Porsiyonluk.Dışı kahverengi, içininde yumuşak olması önemli.Sizin tarifi de denemek istiyorum.sevgiyle kalın.
İçi boş ve gevrek öylemi. Tam benlik bunlar. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
YanıtlaSilbilmediğim bir lezzet, ellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilNefis görünüyor ben daha önce duymamıştım
YanıtlaSilellerine sağlık içlerine istediğimiz şeyleri doldurabiliriz böylece türk versiyonu olur :))
Ben de istiyorum bu koca kafalardan :) Çok güzel olmuşlar, pufidik pufidik. Ellerine sağlık canımın içi. Afiyet bal şeker olsun.
YanıtlaSilBu arada özür dilerim sana haber vermediğim için. Yorumların artık normal geliyor. N'olur kusura bakma canımcım. Çok çok öpüyorum, kucak dolusu sevgiler.
Nilgün teşekkürler,
YanıtlaSilErguvan Vakti, yumurtalı ya hani kahvaltıya uyar diye düşünüyorum,teşekkürler,
Tarif Diyarı paşa gönlün nasıl çekerse artık, teşekkürler,
Ihlamurcum tereciye tere satmışım desenize, teşekkürler,
Tombul tarifler evet içleri boş ama gevrek değiller, teşekkürler,
Noblesse teşekkürler,
Yıldız evelallah herbişeyi kendi usulümüze çeviriyoruz, teşekkürler,
Canımcımm özür, kusur olur mu hiç, aşkolsun. Benim de şimdiye kadar sormak aklıma gelmedi, kusur varsa benimdir, teşekkürler.
sanki kahvaltıda reçelle yenirmiş gibi. Ellerinize sağlık:D
YanıtlaSilAnlatımın çok hoşuma gitti. Denemem lazım çokmerak ettim. Ellerine sağlık, iyi haftalar..
YanıtlaSilArtsın eksilmesin...
YanıtlaSilÇok güzel olur. Ellerine sağlık canım. Afiyet olsun.
YanıtlaSilBen bunu hep puding gibi düşünmüştüm Elif.Görünüşü güzel, kahvaltıda akıtma yerine bir günde bundan deneyeyim..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Benim gibi ekmeğin sadece dışını yiyen biri için harika bir tarif.Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
oldukça değişik bir tarif paylaşım için teşekkürler sevgilerimle..
YanıtlaSilslm arkadaşım bloğunu cok beğendim cok güzel tariflein var ellerine sağlık bende ank oturuyorum A.E.O
YanıtlaSilsabah sabah gördüm kötülendim, canim cok pis cekti :( ölüyorum.
YanıtlaSil