24 Nisan 2015 Cuma

Çoban Payı


Sevgili blogcanlar bu aralar çoook yoğunum ve bu durum bir süre daha devam edecek. Blogumu  ihmal etmek istemıyorum ama malesef olmuyor üstelik  yorumlarınıza da cevap yazamıyorum:( Belki daha organize olarak bu sorunu çözebilirim. Sizlerin sayfalarınızı da geziyorum sonra yorum yapabilirim diye kaydediyorum ama işte olmuyor ; evdeki hesap çarşıyı tutmuyor. Hatta blogumu bir süreliğine yorumlara kapatabilirim...
Beni bir süreliğine böyle kabul edin olur mu? 
Bu tarif et kullanmayıp tamamen mercimekle vejeteryan bir yemek haline de gelebilir.
Malzemeler:
  • bir çay bardağı kadar kıyma
  • bir çay bardağı ıslatılmış yeşil mercimek
  • istenirse yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 2 sivri biber
  • 2 domates ( biber ve domates yerine yazdan yaptığım menemen konservesinden kullandım)
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 bardak süt
  • 1 bardak köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • tuz , karabiber, pulbiber, kimyon arzu ettiğiniz baharatlar
  • 1 çimdik muskat rendesi
Yapılışı:
  • Soğanı incecik doğrayıp zeytinyağında soteledim, kıymayı ve konserveyi katıp sotelemeye devam ettim. 
  • Domatesler suyunu çekmeden yeşil mercimekleri ve baharatları,tuzunu kattım,  domatesler suyunu çekene kadar pişirdim.Maydanozları ve cevizi katıp altını kapadım.
  • Üzeri için süt ve bulguru 10 dakika kadar pişirdim.
  • Ocaktan alınca tereyağını ve kaşarı karıştırdım. Ilınınca yumurta ve muskat rendesini, tuzunu karabiberini karıştırdım.
  • Küçük bir tepsiye önce kıymalı içi sonra bulgurlu harcı serip 180 derecede 25 -30 dakika üstü kızarana değin pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın :)



12 yorum:

  1. kolay gelsin,biz burada bekliyoruz,sen işini yoluna koy:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik bir tarif, en azından ben hiç bilmiyordum. Mercimeği de severim, ilk fırsatta denemek üzere kaydettim. Tarif için teşekkürler.
    İşlerinde kolaylıklar dilerim, çok özletme kendini :)

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem bir tarif. Çok beğendim. İçinde ceviz olup da güzel olmaması mümkün mü? Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Ben bunu hemen denemezmiyim:) Tam benim damak zevkime gore ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  5. Kolay gelsin işlerinde o zaman. Eline sağlık güzel bir öğün olmuş.

    YanıtlaSil
  6. İlginç, değişik bir tarife benziyor, denemeye değer, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. uygun bir zamanda deneyeceğim.ellerinize sağlık..neriman

    YanıtlaSil
  8. ohh misss tadını sanki aldım gibi ;) ellerine sağlık marifetli arkadaşım ....işlerin kolay gelsin ve rast gitsin eee kolay değil genç ve güzel kayınanne olmak :)

    YanıtlaSil
  9. Sağlıkla ve keyifle geçecek bir bayram dileğiyle,
    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. merhaba sizi takip ettim ancak blogger'da yeniyim yardımcı olmak için sizde takip ederseniz cok sevinirm :) http://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel , paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)