12 Kasım 2014 Çarşamba

Mavi çiçekli gömlek





Nasıl özledim bloglamayı öyle böyle değil. Ruhumla bedenimin trafiğini denkleştiremiyorum ki...
Neyse kaldığım yerden devam, vira bismillah...

Bu aralar kendimi dikişe verdim, kursa falan da gitmiyorum. En iyi öğretmen, denemek , yanılmak, hatalardan ders almak deyip bir yol tutturdum gidiyorum. Bir de evimin yakınında dikiş kursu yok. Trafikte zaman geçirmek, duraklarda beklemek gözümde büyüyor, böylesi iyi diyorum.
Bu bluzu küçümenime diktim ama sevgili okuyucum aramızda kalsın (ne de olsa onca senelik samimiyetimiz var) yaka patında bir hata yaptım. Alladım , pulladım durumu kurtardım. Bu yakayı ilk kez çalışmama rağmen kirpiye yavrusu kuzgun görünürmüş misali ben beğendim, kuzumda beğendi. Daha ne olsun.
Kızımın isteği üzerine yakasına ve koluna ilik düğme çalışmadım, koluna içten bant dikip kıvrılan kolu tutmasını sağladım.
Kolda böyle bant çalışacaksanız kolun dikişlerini dikmeden yapmanızı öneririm.
Kalıp olarak seneler önce gazeteden biriktirdiğim Ayla Soner kalıbını kullandım ama omuzda ve kolda düzenlemeler yaptım. Dikine gögüs pensi uyguladım.
Güzel kızımın güle güle giymesini diliyorum :)

22 yorum:

  1. Elifim, dikişe de, kumaşa da bayıldım. Mavi ve yeşil favori renklerimdir. Desende çıtır pıtır olunca,böyle güzellikler çıkıveriyor ortaya.:) Ellerine sağlık. Kızımın da üzerinde eskisin inşallah:)) Yakışmış güzel kıza. Öptüm sevgiyle güzel kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün'üm usta büyüksün diyorum, senin gibi harika dikişler yapan bir dosttan böyle övgüler almak ne mutluluk verici , olsa olsa kusurları görmezden gelmişsindir.
      Öpüyorum :)

      Sil
  2. Kumaşın rengi de gömleğin dikişi de çok hoşuma gitti. Kilolu bir bayan olduğum için gömlek giymeyi özenir de kendime yakıştıramam bir türlü. Kızına da pek yakışmış eline sağlık Canımcım, güle güle kullansın İnşallah.. (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Cadı teşekkür ederim. Kiloluyum gömlek yakışmaz diye düşünme, uygun kumaş ve modelle şık olabileceğini düşünüyorum.

      Sil
  3. Ellerinize saglik, gayet guzel gorunuyor. Cok yakismis guzel kizinina, massallah..

    YanıtlaSil
  4. Elifciğim ben de çok beğendim, kızına da çok yakışmış,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazan çok teşekkür ederim, biliyor musun ben seni özledim :)

      Sil
  5. Ellerine sağlık benim becerikli arkadaşım. Çok şık olmuş. Sultanıma da çok yakışmış. Kendine haksızlık yapma, benim diyen bunu yapabilir mi? Benim böyle bir şey diktiğimi düşünsene seni kaç kere arardım artık hayal bile edemiyorum.
    Kuzu en güzel günlerde zevkle giyinsin. Ece'nin ceketini de merak etmekteyim haberin olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bülbülüm çok teşekkür ederim. Dikiş perim sen beni arardın da ben sana cevap verebilir miydim bilmiyorum. Şöyle yapalım senin kuzu beğenirse bir gün oturup el birliğiyle dikelim.
      Canım ceketin kalıbını çıkardım, bir cesaret bugün başlayacağım, öperim :)

      Sil
  6. hamaratsın vesselam maşallah sana elifciğim çalışmalarına hayranım...takipteyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularımız karşılıklı Aysel'cim, sevgiler :)

      Sil
  7. O güzel deseni, o dal gibi kıza çuval gibi geçirsen de gene güzel dururdu. Ama gömleğin modeli ve dikişi de gayet güzel olmuş. Güle güle giysin, ellerin dert görmesin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))) Hem kızım adına , hem kendi adıma teşekkürler :)

      Sil
  8. Bunu gordugumde desen cok hosuma gitmisti ve ustelik kizindada nefis duruyor..guzele ne yakismaz misali..ama seninde zevk ve marifetin ayri tabiki:)) ellerine saglik gule gule giysin guzel kizin..sevgiler yolladim:)

    YanıtlaSil
  9. Yukardaki Nowacraft in yorumunu okumamistim sanki ayni yorumun kopyasini ben yazmis oldum:))) gonderdikten sonra yorumlarida okuyum deyince(yorumlari okumakta hos oluyor) o-o dedim ama olsuuun demekki ayni dusuncedeymisiz:))

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık, bu kumaşın pembesi de bende vardı, sıfır yaka, düz, basit bir bluz dikmiştim. Çok rahat bir kumaş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizli dikiş, haklısınız çok rahat bir kumaş, pembesinden de almıştım. Gömlek ve elbise dikmiştim.

      Sil
  11. wauw ne kadar başarılı olmuş öyle. Çok beğendim. Bu dikiş bloğları yüzünden ben de düküşe başlayacağım valla. Pek güzel olmuş.
    Ben de bloğuma davet ediyorum sizi. Gelirseniz çok memnun olurum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah, hoşgeldin. Aslında dikiş blogu değilim, doğrusu her telden diye bir kategori olsa , hah işte oyum. Çok teşekkür ederim, gelirim :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)