11 Mayıs 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA (KENDİMCE)





Bu bahar bir tuhaf geldi ya da ben öyle hissediyorum. Artık sayfamı güncellemek isteğim azaldı, hiçlik duygusu yaşıyorum. Sağlam sebeplerim var…


Doğal afetler, nükleer sızıntı, siyanür, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve tecavüz ve ölüm haberleri, yoksulluk, isyanlar, yasaklar, adam kayırmalar, adaletsizlik, şifreler, arkadaşımın ölümü…



Eveeet ben de biliyorum mutluluk süreç değil anda gizlidir amma velakin o anları yakalamak her gün daha da zorlaşıyor.


İlk kez uçağa bindiğimde küçük kızım birkaç aylıktı ve ben emniyet kemerini ikimize birden takmıştım. Hostes gelip uyardı, sadece kendime takmalıymışım. Ben sağlam kalmalıyım ki yavruma yardımcı olabileyim. Benim için bir hayat öğüdü oldu. Şimdi emniyet kemerimi sıkı sıkı bağladım, hem kendime hem aileme zarar vermemek aksine faydalı olabilmek için…


Azıcık fikri firardayım, ara ara yokluyorlar. Beni de böyle kabul edin.


Artık yemek yapma anlayışım değişmeye başladı. Daha pratik ve midevi şeyler yapıyorum. Mesela artık soğanı kavurmuyorum, bir soğana da sözüm geçmeyecekse…Sebebini inşallah haziranda anlatacağım.


Baklayı çok sevmem ama baharda çıkmış taze taze yemek lazım diye düşünüyorum.


Malzemeler:


• Yarım kg taze bakla


• 1 kuru soğan


• 1 kaşık İzmir üzümü


• 1 kuru kayısı


• Yarım limon


• 1 portakal suyu


• Tuz ve zeytinyağı


• 1 kaşık un


Yapılışı:


• Baklaları ayıklayıp kırdım, limonlu ve unlu suya attım.


• Soğanı doğrayıp, düdüklü tencerenin dibine dizdim.


• Üzerine kıyılmış kayısı ve üzümleri serpiştirdim.


• Baklaları unlu limonlu sudan süzüp tencereye koydum.


• 1 portakalın suyunu, su ve 1 çay kaşığı unla iyice karıştırıp tencereye ekledim. (1 bardak olacak)


• Tuzunu ve azıcık zeytinyağını koyup, 25 -30 dakika küçük ocakta pişirdim.


• Tamamen soğumadan açmıyorum, yerken isteyene zeytinyağı ilavesi yapıyorum.


Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

8 yorum:

  1. Oh elelrine sağlık, çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok sever,m baklayı.Ellerinize sağlık.


    Selamlar;

    YanıtlaSil
  3. canım fazla bunaltma kendini.. ara ara hepimize oluyor bu gitgeller..
    sana seni iyi hissettiren şeylerle meşgul ol:)
    kendine dikkat et..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım benim, sen de benim gibisin sanırım şu aralar. Hiçbirşeyden zevk almayan bir ruh hali içindeyim. Dediğin gibi ortam zaten kötü, bir de insan daha ağır üzüntüler geçirince ister istemez olumlu ve iyimser olmakta zorlanıyor. İnşaallah geçecek hepsi arkadaşım. Tatlı kızlarını benim için de şöyle kocaman bir öp. Sağlıcakla kalın canımcım. Gerçekten ve yürekten sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canim ya,keske herseye care oluversek,bende cok düsünürüm,iste eger fazla daliyorsak durum ciddiye binip zorlasiyor,cabuk kurtulman belki zor,arkadsinin ölümü demissin,Allah rahmet eylesin,cok zor bir durum,sabir versin sana Allah,iyi haberlerini alalim yine burdan,sevgiler sana...

    YanıtlaSil
  6. inan zaman zaman çok yaşıyorum heleki yaşıtımın ölümüyle baya bir ara vermiştim.. çok daha derine inmeden çıkabilmek önemli..
    bakla ise, ilk defa böylesini gördüm ve çok ilgimi çekti nafile baklayı henüz göremedim buralarda:)
    eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    kıyamam ben sana. Yaşadığımız günler, haberlerde yaşananlar, üniversite sınavlarının durumu hayatı ciddiye alanlar için çok fazla geliyor. Üstüne havalar da hiç göz açtırmıyor. Sürekli yağmur, soğuk hava. Sevdiğin arkadaşını kaybetmende bunların üzerine senin mutsuz olmana yetmiştir. Yaşam devam edecek ve evdeki güzel kuzular,sevgili eş sen mutsuzsan daha da mutsuz olacaklar. Sen buna asla razı gelemezsin. Üstelik önce ben hayatta kalmalıyım ki çocuklarıma faydam olsunu kendine yaşam felsefesi yapan biri bunların altından da başarıyla kalkar. Benim canım arkadaşım sıkıntılarını ancak sen sonlandırabilirsin ve ben seni tanıdım. İnan ki bunu çooook güzel başarırsın.
    Ellerine sağlık. Baklanda çok güzel olmuş. Bizim evde de pek pişen bir şey değil ama tarifin çok hoşuma gitti. Deneyeceğim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Elif'cim yazdıklarına aynen katılıyorum. Akşam haber dinlemek istemiyorum bu ara benim de içim karardıkça karardı. Baklayı sağlıklı pişirmişsin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)