25 Mayıs 2011 Çarşamba

POĞAÇA ( NİYOKKİ HAMURUYLA)


Binamızda dış cephe mantolama yapılıyor, çok ses varL Ama çevreci bir malzeme kullanıldığı ve enerji tasarrufu yapılacağı için de mutluyumJ 1 ocaktan itibaren her binanın enerji karnesi olması zorunlu ve zaman içinde her bina yalıtım yapmak zorunda.
Çok boşladım ben blogumu , arşivim birikti. Bu arada arkadaşlarımdan aldığım tarifler ve adreslerini kaydettiğim yazılarımı kaybettim, neyse ki arkadaşlar o kadar hamarat ki yeni bir arşiv oluşturabilirimJ
Daha önce niyokki yapmıştım, hamurunun yarısını da dondurucuya kaldırmıştım. İşte bu tombul poğaçaların içine katıp kullandım. Tarif benim 20 yıllık fix tarifim. Ayrıca  artan patates püsesinide poğaçanın içine katıyorum.
Malzemeler:
·        1 bardak zeytinyağı
·        2 bardak ılık süt
·        Yarım paket yaş maya
·        1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek, akını hamura katıyorum.)
·        3 çay kaşığı tuz
·        2 çay kaşığı şeker
·        Aldığınca un
·        Ve artan niyokki hamuru
Yapılışı:
·        Mayalı hamur yaparken tuz ve şekeri mayayla direk temas ettirmemeye çalışıyorum. Mayayıda una ufalıyorum, bardakta falan mayalandırmıyorum.
·        Ele yapışmayan ama sertte olmayan pütürsüz bir hamur yoğuruyorum, ağzı kapalı esinti almayacak şekilde 2 katı olana değin mayalıyorum.
·        Hamurları küçük toplar yapıp tepside mayalanması için 20 dakika kadar bekliyorum.
·        Yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ


7 yorum:

  1. çok cahilim, niyokki hamurunu ilk kez duyuyorum, sayende öğrendim elifim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Öyle şahane görünüyor ki anlatamam. :) Ellerine sağlık afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  3. Kendi güzel (her nekadar görmesem de biliyorum) gönlü güzel arkadaşım, bazen konuşuruz diğer arkadaşlarımızla da, birbirimize ne kadar benziyor bazı huylarımız, bazı zevklerimiz diye. Sanırım çekim yasası dedikleri bu. Hep diyorum ya ilk günden beri senin için hep aynı şeyi düşünmüşümdür. Birbirimize benziyoruz diye. O yüzden senin yerin ayrıdır bende canımcım.İyi ki varsın arkadaşım.
    Veeee poğaçaların nefis ve süper görünüyor. (Bu arada ben de kalan niyokki hamuruyla çörek yapmıştım. Sen yazmıştınya kalanı kaldırdım dondurucuya diye senden özendim :)) sonra da çörek yaptım :)
    Ayyy roman gibi oldu yorum :) Çok öpüyorum arkadaşım, sağlıcakla ve sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık hiç denemedim deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çok iştah açıcılar.
    Bizim sitede de aynı tadilat var. Buna yakalanmadan kaçmak istedim ama henüz ev bulamadığım için bunu bende çekiyorum. Dediğin gibi sonucu güzel ama.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Niyokki hamuru nasıl oluyor?
    Nerde satılıR?
    Eline sağlık canım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Elif'cim bende evde int. sürekli gittiği için siteyi boşladım İzmir'de sıcaklar da başladı kaç gündür sel de bir taraftan açıkçası hevesim kalmadı. Poğaçaların nefis olmuş, ellerine sağlık canım iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)