9 Ekim 2010 Cumartesi

ÇİKOLATALI LAMİNGTON

                                            
Avustralya’ ya ait bir lezzet, denmemenizi tavsiye ederim.
Lamington bir lordmuş, aynı zamanda bir vali. Bir gün halkın arasında dolaşırken bir eve konuk oluyor. Ev hanımı gündelik bir şey ikram etmemek için bayat keki allayıp pullayıp lorda yediriyor. Lord çok beğenince bunun adı nedir diye soruyor.  Kadıncağız uyanık tabii, sizin şerefinize yaptım, Lamington keki deyiveriyor.
Bu tatlıyı yaparken Lezzet Dergisi’nin tarifini omurga olarak kullandım ama yabancı kaynakları da araştırıp kendimce ilaveler yaptım.
Kek malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • 1 fincan süt ( ölçüler Türk kahvesi fincanıyla)
  • 1fincan zeytinyağı
  • 2 fincan un
  • 1 fincan mısır unu
  • 3 kaşık kakao
  • 3 fincan toz şeker
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bolca Hindistan cevizi
Sos malzemeleri:
  • 2 su bardağı süt
  • ½ fincan kakao
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri iyice çırptım.
  • Yağı, sütü ekleyip çırptım.
  • Elediğim toz malzemeleri ekleyip çırptım.
  • Yağlı kağıt serdiğim orta boy fırın tepsisinde 160 derecede pişirdim.Tepsim bir boy daha küçük olsaydı daha iyi olacaktı.
  • Kek pişerken sosu pişirdim. Çikolatayı parçaladım, tüm malzemelerle karıştırıp bir taşım kaynattım.
  • Kek soğuyunca küçük karelere kestim. Aslında Türk lokumu büyüklüğünde olmalı ama benim tepsimin genişliği yüzünden daha az kabardı. O yüzden daha büyük dilimledim.
  • Dilimleri önce sosa sonra Hindistan cevizine bulayıp iyice soğuyunca servis ettim.
  • Ne deyim elin lordu ağzının tadınını biliyormuş amma benim hane halkıda lordan aşağı kalmadı doğrusu:) A bir de çok bereketli oluyor.
Taşsın dökülmesin , ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

24 yorum:

  1. Ne uyanık kadınlar var, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Birkac sene evvel okadar cok yaptimki bu tarifi,ama adi baska idi! ismini hatirlamiyorum bir siteden alip yazmistim,kaydetmeyi unutmusum!

    Simdilerde yapmiyorum cok ama aklima düsürdün,cok hafif ve yenilir bir lezzet gercekten,bende tavsiye ederim,eline saglik canim,olsaydi simdi yerdik valla,artik yarina insallah,malum Ilayda ile benim kekimiz bu aksam bitti,yenisini yapmak gerek!

    Iyi pazarlar simdiden hepinize...

    YanıtlaSil
  3. muhteşem görüntüsü biraz cezeryeyi andırdı bana bi dilim alıp kaçıyorum :D ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Elifin Terazisi, hikayesi süpermiş.Bizlerin yapamayacağı hiç bir şey yok yeterki isteyelim ve odaklandıkmı o iş herzaman mükemmel olur.

    Lamington'u denemeliyim. Ellerinize emeğinize sağlık sevgiylekalın....

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuş
    ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Canımcım ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Eminim tadı da harikadır. Hepinize afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. offf süper olmuş lordun keki:) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Harika gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Selma tasarım, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Öyküsüne de bayıldım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Serpilcim keşke ikram edebilseydim...

    YanıtlaSil
  12. Nurcan tadı cezeryeye hiç benzemiyor.Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  13. Belgin Hanım, istemek sihirli bir şey gibi, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  14. ne hoş bir hikayesi var,ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık.. görüntü süper..

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım olsa da yesemmmm :)

    YanıtlaSil
  17. hikayeside güzelmiş
    kek de güzel
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  18. Yeşim, olur belki, kimbilir, teşekkürler:)

    YanıtlaSil