31 Mart 2016 Perşembe

Bordo bluz


Merhaba;
Tamam havalar ısındı artık örgü bluzlar kalkıyor ama bizim burada iki gün önce kar atıştırıyordu. Üstelik bizim gibi Ankara'nın en soğuk yerlerinden birinde oturuyorsanız , kıyafet konusunda baharla imtihanınız bir başka türlü oluyor.
Bluzu çoktan başladım ama elimde çok oyalandı, yeni bitti. Alize'nin tığ için çıkardığı bir seri ama ben şişle örünce incecik bir bluz oldu. Yakası ve yanları patlı çalıştım, zuzu düğme istemeyince gizli dikişle tutturdum.
Şifaperim güle güle giysin :)

29 Mart 2016 Salı

Eşofman altı


Merhabalar :)
Tüm yaşanılanlar yüzünden herkes gibi boynum bükük, kalbim yorgun, boğazımda düğüm var. Hobilerimle ilgilenerek kafamı dağıtmaya rahatlamaya çalışıyorum.
Bu alt eşofmanı sevdiceğime ve oğluşa diktim. Oğluş damat kontenjanında hanemize girdi ama oğluş kontenjanını hakkıyla aldı şükürler olsun ...
Bu çelik penyeyi bursa kumaş pazarından almıştım. Kendim için kullandığım bir kalıbı genişletip ağ boyunu uzatarak erkek kalıbı haline getirdim. Rahat rahat kullanılıyor. Biçerken aklıma gelmedi ama ağ boyunu uzattım dedim ya hani, eşime göre cebi de yukarı alsam iyi olacakmış. Siz böyle bir çalışma yaparsanız aklınızda olsun.
Güle güle güzel gülerde giysinler...
Not: Bir süre yorumları kapalı tutmaya karar verdim. Çünkü blogları çok gezemiyorum, haksızlık da olsun istemiyorum. Arkadaşlarımın yaptıklarını diğer sosyal medya hesaplarından takip edip yorum yapmaya çalışıyorum. Her yerde adım elifinterazisi'dir, bir sorunuz ya da öneriniz olduğunda instagram, facebook ya da mailden ulaşabilirsiniz. Sevgiler :)

29 Ekim 2015 Perşembe

Cumhuriyetimiz kutlu ve daim olsun!!!






Bize bu onurlu yönetim şeklini armağan eden Mustafa Kemal Atatürk' ü saygı ve minnetle anıyoruz...

27 Ekim 2015 Salı

Kızımın gelin ayakkabısı :)

Kızımın gelin ayakkabısını da biz yaptık, yani ben ve kızlarım. Kızım il dışında yaşadığından uzun uzun alışveriş yapma ,prova etme şansımız kalmadı. Düğününe 15 gün kala ancak eve gelebildiğinden hızlandırılmış çekim tadında yaşadık çoğu hazırlığımızı...
Gelin ayakkabısı nasıl olsun diye düşünürken hadi onuda biz yapalım dedik ve yaptık. Gerçi bir gündüzki fotoğraf çekimlerinde, bir de ilk danslarında giydi. Sonra hoppaaa çekti ayağına tomslarını ...
Ayakkabının önceki ve sonraki görüntüsü arasındaki farkı görüyorsunuz, fotoğraflarda belli olmasa da gelinliği ve ayakkabısı çok beğenildi. Hatta size sipariş verebiliriz diye telefon numaram alındı :)

Canım kızım mutluluğun daim olsun ve darısı küçük kızımın olsun :)

21 Ekim 2015 Çarşamba

Kızıma gelinlik dikmeye cesaret ettim...



Merhaba, pek çok blogger gibi ben de çoktandır suskunum. Evet yoğun günler geçirdim ama esas bloga uğramama sebebim ülkemde olan gelişmeler...İnsafı,vicdanı, izanı olan herkes gibi ben de yüzlerce ocağa ateş düşerken mutluluklarımı , uğraşlarımı paylaşmaya utanır oldum. Yoo paylaşım yapanlara da sözüm yok, bazen onca acının arasında içimi ısıtan arkadaşlarım da oldu. Tercih meselesi, ben tercihimi susmaktan yana kullandım.
Bir de bu ara blogumu yoruma kapatıyorum, yoğunluktan cevap yazamadığım için ayıp ettiğimi düşünüyorum. Başka bir sebebi yok.
Ayyy biliyor musunuz ben ne yaptım; daha astarlı bir elbise bile dikmemişken kızıma gelinlik diktim. Öncelikle tabii çok mutluyum , her anneye, her kıza nasip olmaz; şükrediyorum bu duruma...Kızımın beğenerek giymesi benim için en büyük mutluluk. Terzi mankenim bile yokken , kızım çoook uzaklardayken prova edememişken yine de alnımızın akıyla çıktık işin içinden.  Bana ooo dikersin sen diye destek olan tatlişkolarıma çok teşekkür ederim.
Resim yükleme ile ilgili sorunlar yaşadığımdan ancak bir fotoğraf ekleyebildim:(
Kuzularıma bir ömür mutluluklar diliyorum, darısı küçük kuzumun ve tüm dileyenlerin olsun :)

24 Nisan 2015 Cuma

Çoban Payı


Sevgili blogcanlar bu aralar çoook yoğunum ve bu durum bir süre daha devam edecek. Blogumu  ihmal etmek istemıyorum ama malesef olmuyor üstelik  yorumlarınıza da cevap yazamıyorum:( Belki daha organize olarak bu sorunu çözebilirim. Sizlerin sayfalarınızı da geziyorum sonra yorum yapabilirim diye kaydediyorum ama işte olmuyor ; evdeki hesap çarşıyı tutmuyor. Hatta blogumu bir süreliğine yorumlara kapatabilirim...

10 Nisan 2015 Cuma

Kıymalı kara lahana sarması


Merhaba :)
Nisanda kara lahana ne alaka denilebilir ama dışarıda kar yağıyor hava -3 hissediliyor; en önemli neden de eşimin bir satıcının ısrarına dayanamayıp almış olması :)

13 Mart 2015 Cuma

Karnıbahar turşusu


Bu gün sabah yağmur yağdı, sonra bildiğin lapa lapa kar yağdı, sonra güneş açtı; bahar işte...
Yine karnıbaharı sevdirmece hallerinden , bu kez turşusunu yaptım. Daha doğrusu biten lahana turşumun suyunu dökmeye kıyamadım, duru hiç bozulmamış suyu vardı. Dolapta yarım karnıbahar ve küçük bir parça pancar vardı . Kattım turşunun içine, oldu bitti.

9 Mart 2015 Pazartesi

Karnıbaharı sevdirmece halleri


İçimden kocaman merhaba pazartesi diyesim var, dedim bile...
Amaaan facebook, twitter, ınstagram da neymiş, varsa yoksa benim ilk sevdiceğim blogum...Gerçi benim telefon akılsız ınstagram hesabım yok ama olsun.

3 Mart 2015 Salı

Beyaz lahana salatası


Sevgili blogum benim, en sevdiğim oyuncağım. Dönüp dolaşıp geldiğim terapi alanım, masal behçem....
Arşivler doldu taştı , eritmek için kış sebzelerinde başlayım bari dedim. Çok kolay bir salata, hani meşhur hamburgercilerde bulunan coleslaw denilen salataya yakın ama aynısı değil; ev usulü olanından diyelim.