Bu tarifi denedim , taze naneyi sevmiyorsanız ( büyük kızım gibi) denemeyin derim. Ben sevdim onu söyleyim. Ancak evde herkese ayrı yemek yapmak bir külfet o yüzden bir daha denemedim. Bir de yaparken yağını az koymuştum sonra isteyene serviste sızma zeytinyağı eklerim diye unutmuşum parlak durmuyor.
Malzemeler:
· 1 kğ tercihen şeker fasulyesi
· 1 kuru soğan
· 2-3 diş sarımsak
· 5-6 dal taze nane
· 2 kaşık zeytinyağı ( isteyene servis aşamasında ekliyorum)
· Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
· Fasulyeleri yıkayıp ayıkladım, küçük küçük doğradım.
· Soğanı kıyıp yağda kavurdum, fasulyeleri ekledim.
· Kendi suyuyla kavurdum, gerekirse fasulyenin cinsine göre azar azar sıcak su eklenir.
· Tuzunu baharatını kattım, fasulyeler pişince 5-6 sap ayıklayıp kıydığım naneyi katıp karıştırdım. Kapatıp dinlendirdim.
Tarifi buradan aldım, teşekkürler.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
Elif'cim bayılırım taze fasulye kavurmasına ellerine sağlık. Ankara'ya gelemedim araya bir sürü engel girdi. Geldiğimde mutlaka tanışacağız inşallah, öptüm canım..
YanıtlaSilTaze nane sevilmez mi. Bayılırım. bende kızartmasını yaptım bu hafta ellerine sağlık canım. sevgiler
YanıtlaSilben bu yemeği fasulye turşusu ile yapıyorum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilbayilirim :) ellerine saglik elifcim..sicacik sevgiler..
YanıtlaSilMutlu blogger'cım yaptığın yemeklerin resimleri bile iştah açıyor doğrusu.Ben bir de yumurta kırıyorum bu fasulyeye, nanelisini denememiştim, denerim inşaallah. O güzel elcağızlarına sağlık prenses.sevgiyle kucakladım seni tontini.
YanıtlaSilBende yaparım bunu...Yalnızca nane koymuyorum.Onuda deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler:)
Bende yaparım bunu...Yalnızca nane koymuyorum.Onuda deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler:)