Bu yeni kumanda paneline alışamadım, sanki eskisi daha pratikti.
Tam da yaza uygun bir tarifim var, gerçi ben her daim hafif tatlı severim .Yağ yok, sütü de yarım yağlı kullanınca , iyice hafifliyor.
Malzemeler:
- 4 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 4 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 bardak süt ( 200 ml)
- 1 bardak toz şeker
- üzeri için hindistan cevizi
- önce 2 bardak sütte şekeri eriyene kadar kaynattım, 2 bardak süt daha ekleyip soğumaya bıraktım.Böyle yarısını kaynatınca yazın daha kolay soğuyor.
- sonra yumurta ve şekeri kabarana dek çırptım, diğer malzemeleri de ekleyip çırptım. Yağlanmış tepsiye koyup160- 170 derecede kızarana dek pişirdim, çabuk pişiyor.
- fırından çıkınca soğuk şerbeti döktüm, hindistan cevizini serptim, buzdolabında iyice soğuyunca servise hazır:)
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Gercekten hafif görünüyor,eline saglik ...
YanıtlaSilhımmm bu tatlıyı mutlaka denemeliyim ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilTatlıya hiç hayır diyemem.Bende hafif ve sütlü olanları daha çok seviyorum.Tarifi ilk fırsatta deneyeceğim.Paylaşım için çok teşekkürler..
YanıtlaSilmmm neffis ellerine sağlık canımcım olsa da yesemm :)
YanıtlaSilElif'cim oldu mu şimdi?Hindistan cevizini çok seven bir kadına yapılır mı bu?
YanıtlaSilElif'cim oldu mu şimdi?Hindistan cevizini çok seven bir kadına yapılır mı bu?
YanıtlaSilGerçekten hafifmiş ramazanda iftar sonrası iyi gider. İzmir'de nasıl yanıyor Ramazan da Allah yardımcımız olsun. Ellerine sağlık Elif'cim..
YanıtlaSilElif'cim hiç sesin çıkmıyor. Sağlıklı, bereketli hayırlı ramazanlar diliyorum..
YanıtlaSilbu tatlı çok hafif oluyor bende denemiştim ellerine sağlık,üzerine kremşantiyle kaymak tadında krem şantiyi karıştırarak dene harika oluyor:)
YanıtlaSil