Yazın gelmesi, internet sözleşmesinin yenilenmesi , oydu
buydu derken ne blogumu güncelleyebiliyorum ne sizlere gelebiliyorum. Sanırım
biraz daha böyle devam edecek, ya da kimbilir kendimi yalancı çıkarırım.
·
Taze fasulye kavurmasını sevmeyen yoktur diye
düşünüyorum, bazıları kahvaltıda bile çok seviyor. Şöyle bir gün önceden
yapılıp dinlenmiş olursaJ
Malzemeler:
·
1 kg taze fasulye
·
1 kuru soğan
·
1-2 diş sarımsak
·
2 olgun domates
·
Tuz, zeytinyağı, pul biber, karabiber
Yapılışı:
·
Tercihen şeker fasulyesini ya da Karadeniz’in
yassı ve upuzun fasulyesi oluyor ( olsa iyi olurdu)ayıklayıp küçük küçük
doğradım.
·
Küçük doğranmış kuru soğanı 2-3 kaşık yağda
yakmadan ağır ağır kavurdum. Böylece soğanın şekeri ortaya çıkıyor ilave şekere
gerek kalmıyor.
·
Sarımsağı da ekleyip çok beklemeden fasulyeleri
kattım, kapağını kapadım arada karıştırdım.
·
Şansımıza fasulyenin cinsi güzelse neredeyse
kendi suyunda pişiyor. Suyunu çektiğinde hala diriyse ya biraz sıcak su ya da
domatesi daha fazla ekleyerek pişmesine devam ettiriyorum. Burada domatesin
tadı önemli ekşiyse çok domates katmak yemeği ekşi yapıyor. En iyisi biraz
sıcak su ve o da çekince domates eklemek.
·
Domatesi kattığımda , tuzunu ve baharatını da
katıp azıcık domateslerin erimesini bekliyorum, işlem tamamdır.
·
Kendi kabında kapağı kapalı ılık hale gelince
hemen dolaba kaldırıyorum, malum yazın dışarıda soğutmak imkansız ve tehlikeli.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize
yarasınJ
Elinize sağlık.Güzel bir yaz yemeği olmuş.
YanıtlaSilBende yaparım...Çok güzel oluyor.
YanıtlaSilSEvgiler:)
Elif'cim merhaba bu yemeği Ankara'da yaşarken sıkça yapardım. Hafif olduğundan severim, ellerine sağlık..
YanıtlaSilİşte bunu yapıyorum... Bahçemde fasulye yetişiyor, bir kısmını turşu yapıyor, kışın kavurmasını yapıyorum:)
YanıtlaSil