4 Ağustos 2011 Perşembe

BAKLAVA HAMURUNDAN BÖREKLER

Öncelikle hepimize hayırlı ramazanlar dilerim, iyilik ve güzelliklerin çoğalmasına sebep olur inşallah:)
Bloglarda hep görüyorum hazır baklava hamurundan türlü türlü börekler yapıyorlar, ben de kendi baklava hamurumu tuzlu yoğurdum, kıyır kıyır börekler oldu.
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • aldığınca un
  • aralarına  sürmek için zeytinyağı ya da hangi yağı isterseniz.
Yapılışı:
  •  Tüm malzemelerle hamuru ele yapışmayacak kıvamda yoğurup 15 dakika dinlendirdim.
  • yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp pasta tabağı  büyüklüğünde açtım. Aralarına 1 kaşık yağ sürüp üst üste dizdim.


  • alt üst edip ikişer yufkayı çekiştire çekiştire büyüttüm.İstediğim içten koyup, ister kol böreği gibi ister tepsi böreği gibi şekiller verip üzerlerini de yağlayıp 200 derece de pişirdim. Yanlız tepsi böreğinde hamur sayıının yarısını alta , ortaya iç, yarısını üste koydum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

14 yorum:

  1. Börekler nefis görünüyor, ellerinize saglik. Hayirli ramaanlar...

    YanıtlaSil
  2. elif abla çok güzel duruyor bunlar yemek istiyorum hepsindennn ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık süper miş.....

    YanıtlaSil
  4. Ohhh,ellerine sağlık,iftarda sahurda yemesi ne güzel olur:))

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor , ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
  6. Ay çok güzel görünüyor. Baklava hamuru çok lezzet vermiştir eminim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor.. ben de yapmıştım baklava yufkasından börek.. gerçekten çok güzel ve kıyır kıyır oluyor.. ama ben kendim o kdar ince açamıyorum ne yazık ki..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Bende baklava hamurunu kendim hazırlayıp yaptıyorum ve yiyenler çok beğenirler kıyır kıyır harika olur ellerine sağlık arkadaşım.Hayırlı ramazanlar.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Açmayı bilmeyen biri olarak, ben bunu yapabilirim.Tarif için teşekkürler Elif.Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  10. Elif'cim bu ne güzel görüntü. Baklava hamurundan böreği bende denemiştim. Nefis oluyor. Ellerine sağlık afiyetle..

    YanıtlaSil
  11. uff oruçken tariflere bakmıycam diyorum ama yine de buradayım işte :) Ellerine sağlık canım neffis görünüyor. Hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  12. Başarılı bir çalışma. :)

    YanıtlaSil
  13. Thought I would comment and say neat theme, did you make it for yourself? It's really awesome!

    YanıtlaSil
  14. Nesrin teşekkürler,
    Havva teşekkürler,
    Erguvan vakti teşekkürler,
    İçimizdeki karnaval teşekkürler,
    Atölye kedi teşekkürler,
    Emine teşekkürler,
    Tarif diyarı teşekkürler,
    Nazan, sen yaparsın,
    Nilgün teşekkürler,
    Yeşim teşekkürler,
    Oyumben teşekkürler,
    Adsız evet kendim ve ailem için yaptım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)